Fővárosi és kerületi együttműködés

60

Demszky Gábor korábbi főpolgármester 2006 és 2010 között a kerületeket gátló tényezőnek tekintette, ami megnehezítette az együttműködést – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a II. kerület fideszes polgármestere. Láng Zsolt kiemelte: most havonta egyeztetnek a kerületi polgármesterek a kormánypárt által támogatott Tarlós István főpolgármesterrel, de szerinte továbbra is elsősorban a kerületben élők érdekeit kell szem előtt tartani.

 
A II. kerület fideszes polgármestere emlékeztetett: a fővárosi költségvetés és a BKV helyzete kapcsán elképesztő számok hangzanak el arról, mekkora hiányt és milyen problémákat hagyott maga után az előző vezetés.

Jelenleg a főváros és a kerületek együtt tudnak gondolkodni, van szakmai egyeztetni való, és problémák is előkerülnek, de ez normális – emelte ki Láng Zsolt. Kifejtette: számtalan kérdés van napirenden, és még lesznek érdekütközések, de úgy kell gondolkozni, hogy a közösségnek miként lesz jobb.

A polgármester beszélt arról is, hogy a II. kerületnek egyensúlyban lévő, kötvénykibocsátás és hitelfelvétel nélküli költségvetése van. Sokat dolgoznak azért 2006 óta, hogy egyensúlyban tartsák a kerületet a folyamatosan szűkülő rendszerben, és közben legyenek fejlesztések is – tette hozzá.

 

A teljes interjút az alábbi hivatkozásra kattintva hallgathatja meg:

http://www.inforadio.hu/arena/3899/