Földalatti kincseink védelmében

63

Tarlós István, a fővárosi önkormányzat Fidesz–KDNP frakciójának vezetője és a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt Adamkó Péter meghívására közösen tekintették meg a Frankel Leó útról nyíló Molnár János-barlangot.

Kerületünk egyik legszebb és legértékesebb természeti kincsének, a világ leghosszabb hévizes eredetű, meleg vízzel kitöltött barlangjának, a hat és fél kilométer hosszú Molnár János-barlangnak a bemutatását és további kutatását több tényező is nehezíti. Adamkó Péter, barlangkutató abban kért segítséget a politikusoktól, hogy az egyedülálló barlang ne károsodjon, és a turisták számára is látogatható legyen.

 A látogatást követő sajtótájékoztatón Tarlós István hangsúlyozta, hogy a természeti értékek, így a barlangok, gyógy- és termálvizek megóvását kiemelten fontos feladatnak tartja.

– A barlangrendszer hányatott sorsának az is oka, hogy tulajdonviszonyai rendezetlenek, jelenleg nem a főváros tulajdona, holott ez kívánatos lenne – emelte ki Láng Zsolt, aki szerint hazánk egyik legszebb és legkülönlegesebb természeti kincsét minden áron meg kell őrizni.

 Adamkó Péter elmondta: a Molnár János-barlangon kívül hét további csodálatos képződmény található a budai hegyvidék alatt, a föld gyomrában, amelyeknek közkinccsé tétele mindannyiunk közös érdeke.

 

 

Hivatkozások:

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=11210

http://www.hirszerzo.hu/cikk.barlangok_vegveszelyben_tarlos_lep.167058.html

http://www.mon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/a-budapesti-barlangok-koruli-visszassagokat-vizsgalna-tarlos-istvan/cn/news-20100918-05384685

http://webradio.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=212830