Fidesz-MSZP-SZDSZ összefogás a II. kerületi gyermekkórház bezárása ellen

107

A kórház igazgatója elmondta: mindent elkövetnek, hogy a gyermekkórház bezárásának kérdése sem pártideológiai, sem személyes indíttatású kérdés ne legyen, hanem csakis szakmai érvek döntsenek ebben az ügyben. Hozzátette, hogy a közép-magyarországi régióban ez az egyetlen általános gyermekellátó intézmény. Itt évente 1500 járó beteget és 3000 fekvőbeteget lát el 300 alkalmazott, akik közül 70-80 orvos. "Minket nem az ingatlan, vagy az épület érdekel, sokkal pótolhatatlanabb az a szakmai csapat, amely itt az évek során összeállt, szerintem ha ez megszűnik, az pótolhatatlan és helyrehozhatatlan veszteség lesz” – fogalmazott.
Láng Zsolt a találkozón azt mondta: a II. kerületi önkormányzat mindent el fog követni, hogy a kórház megmaradjon: "Első lépésként változtatási tilalmat fogunk elrendelni, hogy legalább beleszólásunk legyen az ügybe." A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten mindössze hat kórház és egy klinika foglalkozik beteg gyermekekkel, de ezekből öt Pesten található, míg csak egy van Budán.
Takács Beáta a témával kapcsolatban elmondta, hogy a Budai Gyermekkórházat kifejezetten erre a célra tervezték és építették, a legújabb épületrészt 1998-ban adták át. Az eredményes gyermekgyógyászathoz nem elhanyagolható az a környezet sem amiben a kórház áll.

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=43153