Fidesz: a kerületekben már van, a főváros élére még nincs jelölt

139

Június 13-ig határoz a Fidesz fővárosi választmánya a főpolgármester-jelölt személyéről – jelentette be a szerdai ülés után Kupper András. A Fidesz budapesti elnöke tudatta, az országos elnökség négy személyt javasol főpolgármester-jelöltnek: Cselovszki Zoltánt, a Fidesz új Budapest Központjának vezetőjét, Fónagy János volt közlekedési minisztert, Tarlós István III. kerületi polgármestert és Tirts Tamás fővárosi képviselőt. A következő hetekben a lehetséges jelöltek személyéről és programjáról indul egyeztetés a párton belül.

A fővárosi választmány három kivételével döntött a kerületi polgármesterjelöltekről. A II. kerületben Láng Zsolt, a III. kerületben Tarlós István indul, ha nem ő lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A IV. kerületben Wintermantel Zsolt, az V. kerületben Rogán Antal, a VI. kerületben Illés Zoltán, a VII. kerületben Kecskés Gusztáv méretteti meg magát. A VIII. kerület polgármester-jelöltje Dénes Margit, a IX. kerületé Kandolka László, a X. kerületé György István, a XI. kerületé Kupper András. A XII. kerületben a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán indul, a XIII. kerületben Veszelovszky Zoltán lesz a Fidesz felöltje. A XIV. kerület Rátonyi Gábor jelenlegi polgármestert indítja a párt, a XV. kerületben László Tamás, a XVI. kerület Kovács Péter, a XIX. kerület Tarnai Richárd méretteti meg magát. A XX. kerületben Kajzer György, a XXI. kerületben Németh Szilárd, a XXII. kerületben Karsay Ferenc, míg a XXIII. kerületben Kubatov Gábor indul a Fidesz polgármester-jelöltjeként az őszi választásokon.

(Origo, MNO)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=354988&rvt=121&s_text=L%E1ng+Zsolt&s_texttype=1&norel=1&PHPSESSID=3a755278bebd1c0576f016f4874a8e46&pass=2