Ez az egy év szerintem Budapest számára egy csalódás

111

Egy éve választották meg a Karácsony Gergelyt Budapest főpolgármesterének, ez eltelt évet Láng Zsolttal a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével értékeljük.
Egy éve, 2019. október 13-án tartották az önkormányzati választásokat, ahol a budapesti választópolgárok Karácsony Gergelynek szavaztak bizalmat. Erre emlékezve egy Facebook posztot is készített a főpolgármester, amiben mozgalmasnak, emberpróbálónak, de sok szempontból eredményesnek minősíti az elmúlt egy évet. Felelőtlen gazdálkodás, alkalmatlanság, korrupciós ügyek – Így jellemezte a baloldali vezetésű önkormányzatokat elmúlt egy éves tevékenységük alapján a Magyar Nemzet. A lap felidézte: Budapesten rögtön a választás után megjelentek Gyurcsány Ferenc emberei, és több nagy cégnél is létszámleépítésre készülnek.

Egy éve választották meg a budapesti választópolgárok Karácsony Gergelyt főpolgármesternek. Konkrét ígéretekkel kampányolt és hát ilyenkor, egy év után alkalmas az idő arra, hogy összegezzünk vagy értékeljünk, hogy az ígéretfigyelő szerint 145 kampányígéretből eddig 15 teljesült, 13 pedig folyamatban van. Hogy ítéli meg ezt a mérleget? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Mi is ezt számoltuk. Ez az egy év szerintem Budapest számára egy csalódás, mert valójában hétről-hétre nem Budapest ügyeiről folyik a szó, tehát tisztán látszik, hogy Karácsony Gergely egyfelől komoly hatalmi, miniszterelnöki álmokat dédelget és ennek alárendeli a munkáját és az egész koalíció, mely a Parlamentben ellenzékben van, de a fővárosban pozíciót nyert arra használja ezt a helyzetet, hogy ebből a fővárosi helyzetből támadja a kormányt és egyfolytában vitákat gerjesszen a kormánnyal…

Teljes cikk és riport – Hír Tv 2020.10.13.