Évértékelés a rendőrségen

64

A II. Kerületi Rendőrkapitányság tavalyi munkáját értékelték a kapitányságon tartott állománygyűlés keretében március 11-én. Idén fő cél, hogy visszaszorítsák a lakásbetörések és a gépkocsilopások számát.

A tavalyi év munkáját és az idei esztendő feladatait elemezték rendőri vezetők a II. Kerületi Rendőrkapitányságon március 11-én. Az eseményen részt vett Seres Ernő, a II. kerület rendőrkapitánya, Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Láng Zsolt polgármester. A szakmai tanácskozásra meghívást kaptak a II-III. kerületi ügyészség vezetői, valamint a II. kerületi polgárőr szervezetek képviselői. Seres Ernő rendőrkapitány a tavalyi évben végzett munkát összességében jónak értékelte. Erre az ad alapot, hogy a regisztrált bűncselekmények – azon belül a közterületen elkövetett bűncselekmények – száma a tavalyi évhez képest csökkent, a nyomozáseredményességi mutató pedig a betörések és kifosztások tekintetében javult.

A kapitányságvezető külön kiemelte, hogy a lakásbetörések és a gépkocsilopások számának visszaszorítása érdekében a kapitányság minden munkatársának még hatékonyabb munkát kell kifejtenie. Hangsúlyozta: eredményt csak együttműködve lehet elérni, ehhez fontosak tartja a társszervekkel történő folyamatos kapcsolattartást, a kapitányság dolgozói közötti kommunikációt és egymás támogatását is.