Ételosztást tartottak a Széll Kálmán téren

54

A II. Kerületi Önkormányzat és a Káldor Miklós Kollégium ismét közösen szervezett ételosztást tartott február 4-én délután a Széll Kálmán téren. A kétszáz adag meleg étel mind elfogyott.

Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy az önkormányzat a II. kerületben működő Káldor Miklós Kollégium diákjaival összefogva a hideg hónapokban meleg ételt osztanak a rászorulóknak a Széll Kálmán téren. Legutóbb február 4-én várták a rászorulókat meleg étellel. November óta már húsz alkalommal állították fel az önkormányzat és a kollégium közös sátrát, ahol mintegy 200 adag babos káposztát porcióztak ki. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester és Singer János, a kollégium igazgatója.  

Korábban főztek már babgulyást, palóclevest, de többször osztottak bakonyi betyár- és frankfurti levest. Az étel mellé kenyér vagy péksütemény is jár. Mint most is, az alkalmankénti 200 adag meleg levest vagy egytálételt a kollégium konyháján főzik meg, az intézmény diákjai pedig az adagok kiosztásában segédkeznek. A kollégium lakói mindig önként csatlakoznak az akcióhoz és több esetben téli ruhaneműt is gyűjtenek, hogy az ételosztáson tovább adhassák az utcán élőknek, az idős vagy rászoruló embereknek. A mostani karitatív esemény végén jó minőségű, meleg lábbeliket ajánlottak fel.

 

 

Hivatkozások:

A Fidesz honlapján megjelent cikk- Láng: Hideg időben életeket menthet az odafigyelés

A Magyar Nemzet 2013.február 5-i számában megjelent cikk 

A Magyar Hírlap 2013. február 5-i lapszámában olvasható cikk

Az ittlakunk.hu portálon 2013. február 4-én megjelent hír

Hidegkúti Kilátó c. magazin honlapján közzétett cikk- Kerületi karitász akció a rászorulókért