Értékes ajándékok a rajzverseny győzteseinek

65

A Mesés II. kerület című albumhoz kapcsolódó rajzpályázat nyerteseit Láng Zsolt polgármester köszöntötte a hivatal épületében szeptember 30-án. A gyerekek a számukra legkedvesebb II. kerületi helyet örökítették meg.

Az óvodások és alsó tagozatos kisdiákok többsége ceruzával, filctollal, és vízfestékkel készítette el alkotását, de olyan is volt, aki montázst ragasztott. Az alkotókat a városrészben található cukrászdák, játszóterek, parkok, a reptér, és a gyerekkönyvtár ihlette meg.
Láng Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta: nagyon örül, hogy a kiadvány elnyerte a gyerekek tetszését. Megjegyezte, a helytörténeti mesét kisfia is élvezettel hallgatta végig, és lelkesen ragasztgatta a matricákat.

–A mese egyik nem titkolt célja az volt, hogy a városrészben élő gyerekek minél jobban megismerjék környezetüket, a rajzpályázatra ezekről a varázslatos helyszínekről kellett alkotásokat beküldeni. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen szebbnél szebb rajzok születtek – fogalmazott a polgármester.

A műveket Riczkó Andrea képviselő, iparművész, Olescher Tamás, a Vízivárosi Galéria igazgatója, képzőművész, valamint Ötvös Zoltán, a Művelődési Iroda vezetője értékelte. A gyerekek a többi közt könyveket, állatkerti belépőt, könyvutalványt, cirkuszi belépőket nyertek.

Az óvodások közül első helyezést ért el Poricz Emma, Chareh Joy Nikjeh Johanna, Csernus Csenge, Csernus Emese, és Győrfi Domonkos.

Az iskolások első helyezettjei: Erős Áron, Juhász Kristóf, Nagy Noémi Csenge, Heszler Szonja Eszter. Az az intézmény – így a Virág árok Óvoda, a Fillér Utcai Általános Iskola, az Újlaki Általános Iskola –, ahonnan a legtöbb pályamű, érkezett, egy-egy tabletet kapott ajándékba. Az ünnepélyes díjátadó végén a Kaláka zenekar adott vidám koncertet a gyerekeknek.

A II. kerületi önkormányzat tavasszal, gyermeknap alkalmából összesen hatezer óvodásnak és alsó tagozatos kisdiáknak ajándékozta oda a Mesés II. kerület címűalbumot. Az albumban olvasható Kerületi körutazás című Lackfi János-verset a Kaláka együttes megzenésítette. A dalt a Mechwart ligetben több mint ezer kisdiák együtt énekelte a zenészekkel. Ezen az eseményen pedig felállították a tömeges matricaragasztás magyar és Guinness-rekordját is. Az önkormányzat folyosóján kiállítottak a díjazott műveket.