Épülhet a sportpálya a Rákóczi gimnáziumban

68

Szülői és önkormányzati támogatással őszre elkészülhet a Rákóczi gimnázium multifunkcionális sportpályája. A Rákóczi Kincsestár-gála bevételeit is a létesítmény céljaira fordítják.

Évről évre megrendezik a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Rákóczi Kincsestár nevű programját. A gálán az iskola legtehetségesebb diákjai lépnek fel a legkülönbözőbb produkciókkal. Idén március 12-én a Marczibányi Téri Művelődési Központ adott otthont az eseménynek.A vendégeket elsőként Magócs Éva igazgató köszöntötte, majd Láng Zsolt polgármester a diákoknak és a szülőknek egyaránt fontos bejelentést tett: az iskola udvarára tervezett műfüves borítású sportpálya építési költségeihez az önkormányzat mintegy a fele összeggel hozzájárul. Az osztályba járó gyerekek és családjaik, valamint régi diákok és barátok összefogásából másfél év alatt eddig 7,2 millió forint adomány gyűlt össze egy alapítványban. A II. Kerületi Önkormányzat a közelmúltban elfogadott költségvetéséből 6,4 millió forinttal járul hozzá az udvari pálya megépítéséhez. Az új létesítmény kialakítása azért is fontos, mert a jelenlegi sportpálya salakborítású, száraz időben porzik, esőben pedig felázik, az iskolában tartott heti 138 testnevelésóra lebonyolításához pedig elengedhetetlen. 

A Rákóczi Kincsestár-előadásain támogatói jegyekkel lehetett részt venni. A befolyó összeget is a tervezett sportpálya megépítésére fordítják. Láng Zsolt polgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy a Rákóczi gimnázium példát adott az összefogásból. Mint mondta, köszönet jár mindenkinek, aki adományozott és bízott a sikerben. A polgármester oklevelet adott át azoknak a diákoknak, akik az utóbbi időben kiváló sporteredményeikkel öregbítették iskolájuk hírnevét. Gratulált Labán Eszternek, aki a II. Kerületi Kaptatón sok éve első helyet szerez, és győzött a kerületi mezei futóversenyen, illetve a budapesti úszó diákolimpián is. Oklevelet kapott a budapesti úszó diákolimpián aranyérmes Gerebics Sándor, a labdarúgó és röplabda diákolimpián és kiváló eredményeket elérő Csatlós Péter, valamint az iskola női röplabdacsapata a Budapesti diákolimpián nyújtott teljesítményéért.