Építési tilalom a II. kerületben – „nem” a lakóparkokra

110

Dr. Láng Zsolt polgármester szerint a képviselő-testület ezzel a döntéssel is szeretné jelezni, hogy a II. kerület megtelt, a városrész infrastruktúrája környezeti állapota nem bír el újabb nagyobb lakásszámú építkezéseket.

– Mindenki, aki elolvassa, és alaposan átböngészi a most elfogadott Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatunkat, az láthatja, hogy azon nagyon kevés üres ingatlanra, ami még itt található, csak kis beépítési – az esetek nagy részében 15 – százalékkal emelhető új épület. Ezzel gyakorlatilag nemet mondtunk a lakóparkokra vagy a nagy lakásszámú társasházakra. Az új rendszer átláthatóvá és egyértelművé teszi a kerületi építési szabályokat, amelyek nagymértékben szigorodnak. Mindehhez hozzájárul, hogy mától a KVSZ hatályba lépéséig már nem lehet a régi szabályzók szerint építési engedélyt beadni – emelte ki dr. Láng Zsolt.

Hosszú, mintegy hétéves előkészítő munka előzte meg a II. kerületi testület január 18-i döntését. Szakmai és civil szervezetekkel való egyeztetés után több lakossági fórumon elhangzott felvetések épültek az elfogadott szabályzatba, amely élhetőbb környezet kialakítását teszi lehetővé a kerület polgárainak örömére és az ingatlan-befektetők bánatára.