Elköszöntek a képviselők

65

A 2010-ben véget ért önkormányzati ciklus utolsó ülésén Láng Zsolt, polgármester köszönetét fejezte ki a Polgármesteri Hivatal munkatársainak és képviselő-társainak az elmúlt négy esztendő közös munkájáért.

 — Megszolgáltuk azt a bizalmat, amelyet négy éve választóinktól kaptunk — fogalmazott Láng Zsolt, aki szerint a képviselő-testület példát mutatott abból, hogyan kell helyi politikusoknak együttműködniük településük érdekében. Húsz éve alakultak meg hazánkban az önkormányzatok, az első helyhatósági választásokat 1990. őszén tartották. A most leköszönő képviselő-testületben többen is két évtizede foglaltak helyet. Láng Zsolt polgármester nekik — Takács Beátának, Ernyey Lászlónak, Koncz Imrének, Kollár Györgynek, Porkoláb Mátyásnak és Póta Gyulának — külön köszönetét fejezte ki a kerületért húsz évig végzett tevékenységükért.

Porkoláb Mátyás — egykor MDF-es, ma független — képviselő nem csak az elmúlt négy évet zárta le a testületi ülésen. Szavaiból kiderült, hogy végleg elbúcsúzik a II. kerületi önkormányzattól. Ő is köszönetét fejezte ki a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, valamint képviselőtársainak az elmúlt húsz év együtt végzett munkájáért. Koncz Imre, a Budai Liberális Klub frakciója nevében köszönte meg a polgármester méltatását, és egyben képviselőcsoportja nevében is elbúcsúzott az önkormányzati munkától. A liberális politikus megköszönte a választók bizalmát, amellyel húsz éven át lehetővé tették, hogy a II. kerületi helyi politikában megjelenjen a szabadelvű gondolkodás.

Az elmúlt négy évet a II. kerület szempontjából sikeres időszaknak tartja Molnár Zsolt, az MSZP-frakció tagja. Véleménye szerint városrészünk egyik legfontosabb hagyománya, hogy önkormányzatának tagjai sokszor az országos politikai hangulat ellenében mindig készek voltak az együttműködésre.