Elkészült a Kelemen László utcai csomópont

62

November 13-án nem sokkal 12 óra után megindult a közlekedés a Kelemen László utcai csomópontban. Láng Zsolt adta át a 182 millió forintból megvalósult beruházást, amely révén jelentősen csökken a zsúfoltság a környéken.– A II. Kerületi Önkormányzat a városrész egyik legfontosabb közlekedésfejlesztési beruházását valósította meg – fogalmazott Láng Zsolt polgármester az új közlekedési csomópont átadási ünnepségén november 13-án. – Önkormányzatunk a munkálatok költségét teljes egészében saját forrásból biztosította A bruttó 182,4 millió forint összköltségű beruházás – elsősorban a torlódások csökkenése miatt – nem csak közlekedési szempontból fontos, a környéken élők életminőségét is jelentős mértékben javítja.
Az eseményen részt vett Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, aki elmondta: a fővárosi kerületek közül a II. kerület költ legtöbbet közlekedésfejlesztési beruházásokra.
Láng Zsolt arra is kitért, hogy a csomópont és a híd korszerűsítését a környék forgalmi helyzete tette szükségszerűvé. A közlekedési csomópont szűk áteresztőképessége miatt – különösen csúcsidőszakban – nagy torlódások alakultak ki, ezenkívül a híd szerkezete rendkívül rossz állapotban volt.

A felújítás során kibővítették és megerősítették az átkelőt: az útpálya 7 méter széles volt, most 11 méter lett. A hídról a Hűvösvölgyi út irányában két lehajtó ágat alakítottak ki. Az egyik kis ívű jobbra kanyarodást tesz lehetővé Hűvösvölgy irányában, a másik sávból pedig egyenesen és balra lehet hajtani a Bognár utca, illetve Széll Kálmán tér irányába.

A bővítés következtében nagyobb áteresztő képességgel rendelkezik az útszakasz, így a Kelemen László utcában a Hűvösvölgyi út irányába várhatóan kisebb lesz a gépjárművek torlódása. A gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek a híd kiszélesített járdáin, valamint a villamossínek körzetében több gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki. A csomópontot teljes körűen akadálymentesítették. A 29-es buszok ismét a rendes útvonalon közlekednek, megszűntek a lezárások és a terelések is.

 

Hivatkozások:

A Magyar Hírlapban 2014. november 14-én „Új csomópont Hűvösvölgyben” címmel megjelenő cikk

A Budapesti Közlekedési Központ honlapján olvasható hír – Átadták a felújított és kiszélesített Kelemen László utcai hidat

Megnyitották a lezárt hidat Budapesten – adta hírül az Info Rádió

Hídavatás a II. kerületben – olvasható az origo.hu portálon

Megnyitották a Kelemen László utcai hidat a II. kerületben – olvasható a ma.hu portálon