Együttműködés a polgárőrséggel

91
Aláírták az önkormányzat és a kerületi polgárőr egyesületek idei évre szóló megállapodását. Az egyezményt Láng Zsolt polgármester, Szalai Tibor jegyző, valamint Markos György, a Budapest II. kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület, Farkas Előd Örs a Budapest II. kerület Központi Polgárőr Egyesület, és Fogarasi Gábor a Hidegkúti Polgárőr Egyesület nevében írta alá.
– Amit lehet, a II. kerület továbbra is megtesz a helyi polgárőr szervezetek támogatásában, mert munkájuk jelentősen hozzájárul a városrész közbiztonságának és a közterületek rendjének fenntartásához – mondta el a május 7-én megtartott ünnepélyes aláíráson Láng Zsolt polgármester. Egyben kérte, hogy a rendőrség és a Városrendészet munkája mellett a szervezetek az előző évekhez hasonlóan segítsék a kerület közrendjének biztosítását.

A polgárőrségek a közterület-felügyelettel közösen, a Városrendészeti Csoport koordinálásával látnak el előre meghatározott feladatot. A szervezetek összesen négymillió forintos támogatást kapnak az önkormányzattól.