Együttgondolkodás egyházi vezetőkkel

67

Mint miden évben, Láng Zsolt polgármester idén is találkozóra hívta a kerületi egyházközségek vezetőit a polgármesteri hivatalba április 22-én.

A polgármester köszönettel nyugtázta, hogy a találkozón a meghívottak szinte tejes körűen meg tudtak jelenni. Az konzultáció célja, hogy az önkormányzat vezetése számot adjon a kerület állapotáról, az eredményekről, és meghallgassa az egyházközségek vezetőinek véleményét arról, hogy milyen útja lehet a problémák közös megoldásának.

Dankó Virág alpolgármester költségvetésről szóló tájékoztatása után Láng Zsolt egy fontos kérdésben együttgondolkodást kért. Polgármesterségének eddigi nyolc éve alatt arra törekedett, hogy nyugalom és kiegyensúlyozottság legyen a kerületben. Újabban azt látja, hogy a pozitív hírek nem jelennek meg a közéletben, felmérések szerint Magyarország Bulgária után a legpesszimistább nemzet. Abban szeretne együttgondolkodni a meghívottakkal, hogyan lehetne ezt visszahozni a mindennapok gyakorlatába.

A hozzászólók érdemben fejtették ki gondolataikat a felvetett kérdésről, a bizonytalanság és a rossz közérzet okát több oldalról világították meg, és elmondták, hogy a rossz tapasztalatok ellenére közöttünk él a remény a gyermekekben, a közösségek erejében, a pozitív cselekedetekben.

Láng Zsolt köszönetét fejezte ki az együttgondolkodásért, az elmúlt évek leghasznosabb konzultációjának nevezte a találkozót. Örömmel vette, hogy az önkormányzatot foglalkoztató kérdéseket az egyházközségek vezetői is hasonlóan látják, mert a közös gondolkodás ad reményt a megoldásra.