Diákgyőzteseket ünnepeltek

261

 

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg első ízben a II. kerületi diákgyőztesek díjátadó ünnepségét.

A szervezők azóta minden tanév végén megjutalmazzák azokat a kiemelkedően teljesítő tanulókat, akik a tanulás mellett valamilyen sport- vagy művészeti ágban, illetve tanulmányi versenyen dobogós helyezést érnek el.
A II. Kerületi Sport- és Szabadidősport Nonprofit Kft. 2015 tavaszán vette át a II. Kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központtól az esemény megszervezését és lebonyolítását. Idén összesen 295 diák – 147 tanuló sport, 158 pedig tanulmányi-művészeti kategóriában – vehetett át serleget és oklevelet Láng Zsolt polgármestertől.

Az ünnepséget Láng Zsolt nyitotta meg, aki köszönetét fejezte ki a rendkívüli teljesítményt nyújtó gyerekeknek, valamint szüleiknek és tanáraiknak is, akik szerető és motiváló támogatása nélkül nem születhettek volna meg ezek az eredmények. Risztov Éva olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes úszó szintén köszöntötte a kitüntetetteket, és mindenkit arra biztatott, hogy legyen kitartó ezen a cseppet sem könnyű úton.
Az ünnepségen mások mellett részt vett Skublicsné Manninger Alexandra önkormányzati képviselő, Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője és Ötvös Zoltán, az igazgatóság Intézményirányítási osztályának vezetője.

A díjazottak olyan II. kerületben élő vagy a kerület egyik tanintézményében tanuló diákok, akiknek tanulmányi átlaguk a 2017/2018-as tanévben gimnáziumban legalább 4.2, általános iskolában legalább 4,5. Ezenkívül tanulmányi versenyeken országos, nemzetközi 1. 2. 3., illetve fővárosi 1. helyezést értek el, illetve az OKTV-k döntőjében 1-6. helyezést értek el. Sportversenyeken országos, nemzetközi 1. 2. 3., fővárosi 1. helyezést, illetve a II. kerületi diákolimpiám három különböző sportágban 1. helyezést értek el.