Családi programok a Kerület Napján

62

Ingyenes programok várták a vendégeket a II. Kerületi Önkormányzat kulturális és szórakoztató fesztiválján. Június 14-én és 15-én ezrek látogattak el a Millenárisra.

A Kerület napján a Millenárison  koncertet adott kerületünk polgára Szikora Robi és az R-GO, illetve a gyermekek nagy örömére a Kossuth-díjas Halász Judit, valamint Molnár Ferenc Caramel, és a Megasztár felfedezettje, Tolvai Renáta. Pesthidegkúton a Kultúrkúriában fellépett a The Carbonfools. 

A családi nap keretében a gyerekeket szombaton egész nap várta a SziaMarczi! játszóház. A Marczibányi Téri Művelődési Központ munkatársai idén is áttelepültek a Millenárisba, hogy különböző kézműves foglalkozásokat tartsanak a fiataloknak. A Kultúrkúriában szintén színes programokkal várták a családokat.

A Kerület napja elmaradhatatlan része az Ízek utcája, ahol idén is ínycsiklandó finomságokkal várták a polgárokat a II. kerületi nemzetiségek. A vendégek nemcsak a népek konyhájával, hanem a nemzetek kultúrájába is bepillantást nyerhettek a folklórműsoroknak köszönhetően.

A II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. munkatársai a helyszínen adtak információt a Kerület Kártya-programról, a rendszer előnyeiről és kedvezményeiről. A II. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai közbiztonsági játékokkal és ismeretterjesztő előadással várták az érdeklődőket.

A Budapest Főváros Kormányhivatala II. kerületi Népegészségügyi Intézete, a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, valamint hasonló profilú országos szervezetek munkatársai beszélgetésekkel, tanácsadással, ingyenes mérésekkel és egészséges ételek kóstolójával, frissítő masszázzsal adtak ízelítőt a követendő, egészségtudatos életmódból.

A Kerület Napja adott alkalmat arra, hogy Láng Zsolt polgármester személyesen is gratuláljon azoknak a kerületünkben élő, vállalkozó szellemű nyugdíjasoknak, akik sikeresen elvégezték az Internet kortalanul elnevezésű, nagy népszerűségnek örvendő tanfolyamot. Az elmúlt hónapokban megszerzett tudás mellett három szerencsés hölgy egy-egy laptoppal gazdagabban térhetet haza a Millenárison rendezett búcsúrendezvényről.

 

Hivatkozás:

Főzőversennyel és koncertekkel ünnepel a II. kerület – adta hírül az Info Rádió