Budapesti ellenzék: fejlesztések helyett korrupciós ügyek

79

Sokasodnak a korrupciógyanús ügyek Karácsony Gergely körül. A Városháza botrány, a fővárosi közműcégek vezetőjének fényűző életvitele, a zuglói parkolási botrányban érintett vezető ellenzéki politikusok által elfogadott százmilliós kenőpénzek és a főpolgármester havi egymillió forintért közpénzből dolgozó tanácsadója, Kornyi Dávid ügye egy irányba mutat, a probléma pedig egy tőről fakad – vélekedett rádiónkban a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint Karácsony Gergely és a körülötte lévő emberek úgy tekintenek az általuk vezetett hivatalra, mint egy saját, privát célokra felhasználható pénzforrásra. Hangsúlyozta: két és fél év után semmi sem látszik a Karácsony Gergely által beígért projektekből, a most futó fejlesztések csaknem kivétel nélkül az előző városvezetéshez, vagy kormányzati programhoz kapcsolódnak.

A zuglói parkolási botránnyal kapcsolatban megjegyezte: a tizenkétmillió forint kenőpénz átvételével megvádolt szocialista polgármester, Horváth Csaba mindig is azok közé az ellenzéki politikusok közé tartozott, akik értékelhető teljesítményt nemigen tudtak felmutatni, viszont a kerületi és a fővárosi közgyűlésben általában arrogáns hangnemben oktatták ki a másik oldalon ülőket.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a fővárosi önkormányzat és a balliberális vezetésű kerületek nagy része az utóbbi két és fél évben ellenzéki kifizetőhellyé váltak, a korrupciógyanús ügyletek mellett pedig kizárólag a kormány folyamatos szapulásával vannak elfoglalva, de érdemi munkát nem végeznek.

Teljes interjú – Karc Fm Hangoló 2022.03.03.