Bővül a Pasaréti úti Szabó Lőrinc iskola

121

Négy tanteremmel bővül és energetikai rendszere is megújul egy több milliárdos fejlesztés keretében a Pasaréti úti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumnak. 

A II. kerületi iskolákban folyó szakmai munka országos szinten is elismert, ezért a kormány és a kerület vezetése is fontosnak tartja a városrész intézményeinek fejlesztését. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő tudatta, hogy több milliárdos fejlesztés keretében uniós és hazai forrás felhasználásával megnyílt a lehetőség arra, hogy az eddig 24 tanteremmel rendelkező Szabó Lőrinc iskola négy tanteremmel bővüljön, és energetikai szempontból is megújuljon.

– Hőszigetelés kerül az épületre, új külső nyílászárókat építenek be, új hűtő-fűtő rendszer és korszerű napelemes rendszer kerül telepítésre – sorolta. Beszélt arról is, hogy a kormány több olyan kezdeményezésnek is részese volt a közelmúltban, amellyel kerületi fejlesztéseket támogatott. Ilyen volt például a Szent Angéla Gimnázium megújításának, illetve a Baar-Madas iskola, valamint a Gyökössy Endre Óvoda fejlesztési tervének támogatása. Láng Zsolt polgármester örömnek nevezte, hogy a kerület életében az elmúlt időszak a prosperitás és a fejlődés évei voltak. A jövőben is a kerület fejlesztése lesz a legfőbb cél, ennek pedig kiemelt részét képezi a kerületi intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése. – A felnövekvő nemzedékek színvonalas oktatása garantálja a mi és országunk jövőjét is – mondta. Megjegyezte, a kerület hálás lehet azért, hogy lokálpatrióta országgyűlési képviselő dolgozik a városrész fejlődéséért. 

Az iskola igazgatója szerint fontos állomás ez a nap a 160 éves intézmény életében. T. Zuggó Tünde azt mondta, az évről évre növekvő népszerűségnek köszönhetően az iskola már rég kinőtte épületét. Hajnissné Anda Éva, a Közép Budai Tankerület igazgató szerint a tankerület életében is fontos pillanat, hogy megújulhat az iskola, az itt folyó szakmai munka pedig méltán elismert. Mint mondta, örömmel támogatja a fejlesztést és az intézményben folyó pedagógiai célok megvalósulását.

Az eseményen részt vett továbbá Kotán Attila, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, a II. kerületi önkormányzat képviselői: Biró Zsolt, Gór Csaba, Riczkó Andrea és Skublicsné Manninger Alexandra.

 

Hivatkozások:

Magyar Idők

Magyar Hírlap

Lokál.hu

kormány.hu