Befejeződött a Moszkva téri rendteremtés

74
Sajtótájékoztatón jelentette be Láng Zsolt polgármester, hogy augusztus 2-án véget ér a II. kerületi önkormányzat akciója, amelynek kettős célja volt. Egyrészt azt kívánták elérni, hogy a turista főidényben Budapest egyik legforgalmasabb terén normalizálják az állapotokat. Másrészt szerették volna a Moszkva térért felelős fővárosi önkormányzat figyelmét felhívni arra, hogy rendet lehet tartani a helyszínen.
 
– Két hónapig nem voltak erőszakos és tolakodó engedély nélküli árusok, és az önkéntes munkavállalók sem rángatták meg a járókelők ruháját, valamint a zsebtolvajok is más helyet kerestek maguknak – mondta Láng Zsolt. – Nem aludtak a parkban, a padokon és a metró kijáratnál a hajléktalanok, a tér nem szolgált számukra lakásként, annak mellékhelyiségével, szeméttárolójával együtt. A II. kerületi önkormányzat nem a koldusok mögött álló, anyagilag érdekelt csoportokat, hanem a lakosságot részesítette előnyben.
A két hónapos rendteremtés az önkormányzatnak 5 millió forintjába került, amely napi 83 330 forintot jelent. Összesen 37 eljárás indult engedély nélküli árusításért, ebből: 11 áruelkobzás, 8 feljelentés és 29 bírság.
– Reméljük, hogy a térért felelős Fővárosi Önkormányzatnak, a BRFK-nak, a BKV-nak, és az FKF Zrt-nek lesz ennyi pénze a továbbiakban a Moszkva tér rendben tartására – tette hozzá Láng Zsolt, aki szerint az akció jól sikerült, számos visszajelzést kapott az önkormányzat.
 
Hivatkozások: