Átadták az idei Év rendőre-kitüntetést

60

Décsi-Kovács Rita főhadnagy lett az Év rendőre a II. Kerületi Rendőrkapitányságon 2013-ban. Az évzáró ünnepség alkalmat adott arra is, hogy a Láng Zsolt polgármester megköszönje a kapitányság idei munkáját.

Sok éves hagyomány, hogy titkos szavazással tesznek javaslatot a II. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az Év rendőre címet elnyerő kollégára. Az elismerés az eddigi díjazottaknak ezért is volt mindig fontos, hiszen a közvetlen munkatársak jelölése alapján nyerték el a kitüntető címet. Idén Décsi-Kovács Rita rendőr főhadnagy vehette át a díjat és a vele járó kupát Láng Zsolt polgármestertől a rendőrkapitányság épületében tartott ünnepségen. A polgármester köszöntőjében elmondta: a városrész polgárai nevében továbbra is számít a testület II. kerületi rendőreinek munkájára, hogy a kerületünk közbiztonsága stabil maradjon, egyben megköszönte az egész éves, kitartó feladatellátást.

Az évzáró ünnepélyen a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül további 24 rendőrt és közalkalmazottat jutalmaztak. Az önkormányzat elismeréseit Láng Zsolt polgármester és Seres Ernő rendőrkapitány adta át. A kapitányságvezető beszédében hangsúlyozta, hogy az újesztendőben is igyekeznek a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát megőrizni és minél jobban megfelelni megfelelni az elvárásoknak. Az átadáson részt vett Szalai Tibor jegyző és Verebes Pál, a közbiztonsági alapítvány kuratóriumának elnöke.