Átadták a Szabadság utcai Sportcentrumot

61

Ünnepélyes keretek között átadták a Hidegkúti Sportközpontot augusztus 30-án szombaton. Reggeltől estig színes programokkal várták az érdeklődőket a Szabadság utcai pályánál.

A megnyitó ünnepség keretében Láng Zsolt polgármester adta át a Szabadság utcai Sportcentrumot. Az esemény részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő.  A polgármesteri beszéd mellett köszöntőt mondott Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nagykövete, valamint Apjok Gergely, a Hidegkúti Sport Club elnökségi tagja.

A II. Kerületi Önkormányzat 2008-ban egy ötletpályázat keretében felmérte a hidegkútiak igényét a Szabadság utcai ingatlan jövőjével kapcsolatban. A lakossági vélemények egyértelművé tették, hogy a területen csak sport- és rekreációs célú elemeket is magába foglaló beruházás valósulhat meg. Az önkormányzat sikeresen pályázott a MLSZ utánpótlás-nevelés fejlesztését támogató pályaépítési programjára.

A pályázati forrásból és a II. kerület költségvetéséből biztosított önrészből, az MLSZ közreműködésével egy nagyméretű (72×111 méteres), 3 kisebb (22×42 méteres) labdarúgópálya épült világítással, fogóhálókkal, kerítéssel és egy 150 személyes mobillelátóval. A bruttó 280 millió forintos beruházás harmadát a kerület, kétharmadát pedig az MLSZ állta. A pálya korszerű működéséhez szükséges kiszolgáló létesítmény, a pályák téli használatra való alkalmassá tétele, a közművesítés és a környezet kialakítása teljes egészében önkormányzati forrásból készült el, további mintegy 200 millió Ft értékben.

A beruházás II. ütemében teniszpályákkal bővül majd a létesítmény, amelyek szintén alkalmasak lesznek téli használatra is. A sportközpont elsősorban a hidegkútiak sportolási és szabadidős igényeit szolgálja majd, ezenkívül szerepet vállal a magyar utánpótlás-nevelésben is. Két műfüves kispálya télen is használható lesz, a hideg hónapokban sátor fedi majd.

A megnyitón közreműködött a Tutta Forza zenekar, amely híres filmslágereket játszva teremtett remek hangulatot. Az átadást követően egész napos futballfesztivál vette kezdetét: megrendezték a helyi baráti közösségekből alakult csapatok tornáját, és utánpótlás-mérkőzést is tartottak, valamint a HSC II megvívta idei első bajnoki meccsét, amelyet a Budapest Erdért SE-vel játszott (BLSZ IV. osztály) és nyert meg.

17 órakor lépett pályára a hidegkúti öreg fiúk csapata, ellenfelük a Nemcsák Károllyal és Rudolf Péterrel felálló Színészválogatott volt. A hazaik nyertek 3:2 arányban. A meccs egyben alkalmat teremtett az első közösségi összejövetelre is, ahol bográcsparti mellett lehetett beszélgetni Hidegkút és a hidegkúti sport jövőjéről.

Este 19 órától pedig már az új és korszerű pályavilágítás fényében kezdődött el a HSC I. csapatának idei első bajnoki meccse, amelyet a Rákosligeti AC-el vív (BLSZ III. osztály).

 

Hivatkozások:

Az MTV Híradó portálján közzétett cikk és interjú- Átadták az új pesthidegkúti sportcentrumot

A Magyar Nemzet honlapján 2014. augusztus 30-án közzétett hír- Lakópark helyett sportcentrumot építettek Pesthidegkúton

A Hír Tv portálján közzétett interjú 

Az echotv.hu honlapon közzétett interjú – Új időszámítás kezdődik a pesthidegkúti sportéletben

A sport365.hu portálon olvasható cikk -Átadták az új pesthidekúti sportcentrumot

A figyelo.hu portálon olvasható hír 

A Webrádió honlapján közzétett cikk

A ma.hu portálon olvasható cikk

Az Inforádió honlapján elérhető hír

Színészválogatott avatta a Hidegkúti Sportközpontot – olvasható a Téma.hu portálján