Átadták a novellaíró pályázat díjait

69

Novellaíró pályázatot hirdetett idén tavasszal a II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa a 65 év feletti, II. kerületi polgárok részére két témakörben. Tizenöten vehettek át pénz- és könyvjutalmat.

A Nagy utazásom története címmel valós vagy képzeletbeli utazások történetét várták a pályázóktól, A levelek lehullottak… című művekkel pedig az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából olyan személyes hangvételű írásokat vártak, amelyek a történelmi eseményekhez kapcsolódtak. A pályázatra szép számmal érkeztek írások, összesen 143 pályaművet olvasott végig a zsűri, a kortárs magyar irodalom három kiemelkedő alakja Czigány György, Lator László és Lackfi János. 

A szeptember 29-i ünnepélyes díjátadónak a Marczibányi Téri Művelődési Központ adott otthont. A megjelent pályázókat és vendégeket Láng Zsolt polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: a kiírás azt a célt szolgálta, hogy az idősebb korosztály számára – akik már nem járnak mindennap munkába, de idejük és szellemi kapacitásuk még sok lehetőséget hagy nyitva – tartalmas, izgalmas és egyben szórakoztató elfoglaltságot kínáljon. 

Czigány György és Lator László személyesen, az egyéb elfoglaltságai miatt jelen lenni nem tudó Lackfi János videóüzenetben köszöntötte a pályázókat, és értékelte röviden a munkákat, majd Láng Zsolt kiosztotta a díjakat. Két kategóriában és több felajánlásban összesen tizenöten vehettek át pénz- illetve könyvjutalmat, valamint könyvutalványt. A két kategória első helyezést elért novelláit Mécs Károly színművész olvasta fel.