Áldott, Békés Karácsony! Boldog Új Esztendőt!

113
Tisztelt Kerületi Polgárok!
 
Advent idején, a karácsonyi készülődés közepette nem árt megállnunk egy pillanatra. Hiszen, ha nem figyelünk, épp a lényeget veszíthetjük el. Bár mindannyian a legjobbat és legtöbbet akarjuk nyújtani azoknak, akik fontosak nekünk, elfáradunk a rohanástól, az előttünk tornyosuló feladatoktól, s a végén éppen rájuk nem marad időnk.
Pedig a karácsony a családok ünnepe. Néhány órára még Budapest, ez a lüktető nagyváros is lecsendesül. Többhetes készülődés után a feldíszített karácsonyfa alá kerülnek az addig rejtegetett ajándékok, az édesanyák az asztalra teszik az ünnepi vacsorát, a nagymamák nem szűnő lelkesedéssel kínálják a régi receptek alapján sütött édességeket. Minden karácsony más, és mégis minden karácsony egyforma. Ünnepek nélkül nincs család és nincs közösség. Törekedjünk arra, hogy megőrizzük a család békéjét, szűkebb közösségünk egységét.
S ne feledkezzünk meg azokról sem, akik ezeket a napokat magányosan, betegen töltik. A kerület idősgondozó központjai és a Családsegítő Szolgálat munkatársai ügyeletet tartanak, hogy a rászorulókat segítsék, de egy-egy jó szóval, néhány kedves mosollyal mi többiek is sokat tehetünk értünk. Így formálhatjuk kerületünket valódi közösséggé, mely mindenkit befogad, ahol mindenki otthonra talál, és ahol egymás felé fordulva válik teljessé az ünnep.
Az önkormányzat nevében békés és szeretetteli karácsonyt kívánok Mindannyiuknak:

dr. Láng Zsolt polgármester