Adventi látogatók az idős lakóknál

69

Régi hagyomány, hogy az önkormányzat az adventi időszakban ünnepi műsort ad a II. kerületi gondozási központokban, nyugdíjas- és szeretetotthonokban élő lakóknak.

Az idén Idősbarát Önkormányzat-díjjal kitüntetett II. Kerületi Önkormányzat egyik szép hagyománya, hogy a városrész vezetői minden évben, az advent időszakában végiglátogatják a kerületünkben működő idősgondozással foglalkozó intézményeket, hogy műsorral és karácsonyi ajándékkal kedveskedjen az ott élőknek.

Idén december 12-én került sor az egész napon át tartó eseményre. A látogatások során mindenhol szeretettel fogadták Láng Zsolt polgármestert és a vele tartó Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. Az intézmények lakóit és gondozottjait a terület önkormányzati képviselői is meglátogatták. Az idősek mindenhol süteménnyel, pogácsával, kis ajándékokkal várták a vendégeket.

A műsort minden évben a Törökvész Úti Általános Iskola diákjai adják. Selényi Erzsébet, az iskola ének-zene tanára ez évben ötödik alkalommal hozta el széphangú tanítványait: Pónya Annát, Román Pannát, Kovách Katalint, Poós Juliannát, Fodor Júliát, Fülöp Tündét, Hevesi Marcellt, Belecz Annát, Menyhárt Boglárkát és Tamáska Zitát.

A gyerekek Luca-napi műsort adtak elő és karácsonyi énekeket daloltak a Senectus Idősek Otthonában, a Nyugdíjas Pedagógusok Otthonában, a XXIII. János szeretetotthon lakóinak, a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban élőknek, valamint a II. kerületi a FÉBÉ Evangélikus és Diakonissza Anyaházban, a Varázsvölgy Idősek Otthonában, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonban, a Szilfa utcai Gondviselés Háza Gondozási Központban, illetve az önkormányzat I., II., és III. számú gondozási központjaiban.