Adventi látogatás

137

Advent alkalmából Láng Zsolt polgármester immár 13. alkalommal köszöntötte a II. kerületi nyugdíjasotthonokban és gondozási központokban lakó szépkorúakat.

A II. Kerületi Önkormányzat mindig kiemelt figyelemmel fordul a kerületben élő idősek felé. Advent alkalmából Láng Zsolt polgármester immár 13. alkalommal köszöntötte a nyugdíjasotthonokban lakókat és a gondozási központok ellátottjait, akiket ünnepi műsorral és ajándékcsomagokkal lepett meg az önkormányzat.

Idén is a Kiss Zenede művészeti iskola növendékei varázsoltak ünnepváró hangulatot a kerületi időseket ellátó 14 intézménybe: többek között a Katolikus Karitász XXIII. János Szeretetotthonaiba, a Nyugdíjas Pedagógusok Otthonába, a Senectus Idősek Otthonába, a Sarepta Budai Evangélikus Lelkész- és Szeretetotthonokba, a FÉBÉ Evangélikus és Diakonissza Anyaházba, az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonába, a Gondviselés Háza Gondozási Központ és Idősek Klubjába, az önkormányzat fenntartásában működő I., II., valamint a III. Számú Gondozási Központba. A polgármester hangsúlyozta, öröm, hogy a kórust mindenhol szeretettel fogadják. – A karácsonyi dalok mosolyt csalnak az arcokra és derűt visznek a szívekbe, amire mindenkinek szüksége van az ünnepre hangolódáshoz, a békés karácsony megéléséhez – fogalmazott.

Az eseményeken részt vett a polgármester mellett Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, Makra Krisztina, Skublicsné Manninger Alexandra, valamint Biró Zsolt, Ernyey László, Gór Csaba, Kaposi Péter, Lánszki Regő, Némethy Béla és Riczkó Andrea önkormányzati képviselő is. A II. Kerületi Önkormányzatot 2013-ban Idősbarát-, 2010-ben és 2018-ban Családbarát Önkormányzat díjjal tüntették ki.