Adomány az árvízkárosultaknak

61

Az utolsó szállítmányt 2010. július 8-án elkísérte Láng Zsolt polgármester is, aki Becsó Zsolttal, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökével, és az adománygyűjtésben szervezői feladatokat ellátó Kovács Lázár mesterszakáccsal együtt az árvíz által az egyik legsúlyosabban érintett Ecsegre vitte a kerületiek adományait. A Pásztótól mintegy tíz kilométerre fekvő települést átszelő Szuha-patak áradásának következtében a község 520 házából 186-ot öntött el a víz, tíz család háza végleg odaveszett.

Láng Zsolt polgármester köszönetét fejezte ki minden második kerületi polgárnak, aki valamilyen formában támogatta Nógrád megye árvíz sújtotta településein élőket.

– Sok ezer II. kerületi állt kezdeményezésünk mögé –mondta Láng Zsolt. – Sokadszorra bizonyosodott be, ha baj van, össze tudunk fogni. Önkormányzatunk, intézményei és a kerületi polgárok a dologi adományok mellett több millió forinttal járultak hozzá az újjáépítéshez.

Becsó Zsolt a Nógrád megyeiek nevében köszönte meg a több mint tíz köbméter tárgyi felajánlást és a számlára eddig beérkezett közel 3 millió forintot.

– Az ország, sőt a világ sok részéről érkeztek adományok, de a legtöbb segítség a II. kerületből érkezett. Köszönet érte, hiszen a II. kerület példát mutatott ezzel minden hazai olyan településnek.

Becsó Zsolt az összegyűjtött dologi adományok mellett 250 ezer forintnyi gyorssegélyt is átnyújtott Moravcsik Ferencnek, Ecseg polgármesterének.


Hivatkozások:



http://mno.hu/portal/723767?searchtext=ecseg

 


http://www.hirtv.hu/filmek/hirado21/hirado20100708.wmv

 

 (22.perctől)