Add hozzá magad! – kontaktpont Budán

60

Ifjúsági központ nyílt a Margit körúton 11. alatt december 18-án. Az országos hálózat részeként működő Budai Kontaktpontban számos program, életvezetési és pályaválasztási tanácsadás várja a fiatalokat.

A kormány tavaly fogadta el az Új Nemzedék Plusz ifjúságpolitikai programját, amelynek egyik fő feladata, hogy találkozási pontokat hozzon létre országszerte. Az európai uniós forrásból megvalósuló program egyik legfontosabb célkitűzése a fiatalok önismeretének fejlesztése, és a megfelelő életúttervezéshez szükséges információk biztosítása. A most átadott Budai Kontaktpont, a helyi oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködve képesek lesznek befogadni a helyi ifjúsági kezdeményezéseket is.

A december 18-i átadó ünnepségen Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos elmondta: húsz hasonló iroda nyílt az Új Nemzedék Plusz program keretében a megyeszékhelyeken, valamint egy-egy iroda Pesten és Budán is. Az irodákban egyéni pályaorientációs, karriertervezési, mentálhigiéniai tanácsadással, vállalkozási alapismeretekkel várják a fiatalokat a felkészült tanácsadók, és tartanak majd műhelybeszélgetéseket, előadásokat is.

Az új intézményt befogadó kerület nevében Láng Zsolt kifejtette, a Budai Kontaktpontnak a Margit híd lábánál jól megközelíthető helyszínt sikerült találni. A polgármester szerint az új központ szolgáltatásai szakszerű segítséget nyújthatnak a sokféle kihívással küzdő fiataloknak. A kerület vezetője arra is rámutatott, hogy az ifjúságpolitika akkor lehet sikeres, ha minden életkorban megfelelő figyelem és törődés veszi körül a gyerekeket és a fiatalokat. A kerület bölcsődéit, óvodáit és iskoláit, illetve két művelődési központját és a Családsegítő Központ által működtetett Erő(d)tér klubot megemlítve beszélt arról, hogy a városrészben különös hangsúlyt helyeznek az oktatási és nevelési intézmények fejlesztésére, illetve a fiatalok számára érdekes és kreatív programot nyújtó szabadidős tevékenységek támogatására.

A polgármester örömének adott hangot, hogy a kormány több fejlesztésben is stratégiai partnerként tekint a II. kerületre. A Margit körúti új központ a tervek szerint együttműködik a már meglévő önkormányzati intézményhálózattal– tette hozzá Láng Zsolt.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Fónagy János Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki reményét fejezte ki, hogy az új találkozási pont betölti alapítóinak szándékát, és az ide betérő fiatalok minden kérdésükre pontos választ és érdemi információkat kapnak.

Hivatkozások:

A Magyar Nemzet honlapján megjelent cikk- Megnyílt Budapest második ifjúságsegítő irodája

A kormany.hu honlapon elérhető hír – Ifjúságsegítő iroda nyílt a II. kerületben

Az inforadio.hu portálon közzétett hír 

Az edupress internetes portálon közzétett cikk – Mától két ifjúságsegítő iroda várja a fiatalokat Budapesten