A Városháza-bizottság előtt a baloldal valódi arcát láthattuk

73

Több külföldinek is el akarták adni a Városházát – kapott szárnyra a hír 2021 végén, amikor az Anonymus-felvételeknek köszönhetően a nyilvánosság értesülhetett az ellenzéki vezetésű önkormányzat korrupciógyanús ügyeiről, a közvagyonba tartozó ingatlanok maffiahálózat-szerű, jutalékos rendszerben történő értékesítéséről, a „cápákról”, Bajnai Gordon szerepéről és számos olyan dologról, ami példa nélküli a magyar közéletben. Hétfő reggel a Városháza-bizottság befejezte a munkát, az elmúlt évek egyik legkomolyabb korrupciógyanús botrányáról azonban olyan jelentést volt kénytelen elfogadni, ami az ellenzék álláspontját képviseli.

A Városháza-botrányt vizsgáló bizottság legfőbb érdeme, hogy ország-világ előtt nyilvánvalóvá lett: miként viszonyulnak a közvagyont érintő kérdésekhez az ellenzéki politikusok. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz KDNP frakcióvezetője rádiónkban arra hívta fel a figyelmet: bár a Városháza-bizottság munkáját az ellenzéki képviselők folyamatosan igyekezték akadályozni, fontos eredmény, hogy kiderült: a hangfelvételeken elhangzó, súlyos korrupciógyanút felvető mondatok dacára Bajnai Gordon egykori miniszterelnök nem érzi szükségét annak, hogy tájékoztassa a testületet és a közvéleményt a saját szerepéről, a főpolgármester pedig „nem törődik” a Városházán folyó korrupciógyanús ügyletekkel. A politikus felidézte: a főváros vezetése Karácsony Gergellyel az élen először tagadott, aztán beismert, majd ismét tagadásba fordult, miközben a Városháza-bizottság mandátumát eleve megkurtították, a munkaidejét pedig szűkre szabták.

Hozzátette: a Városháza-botrány miatt számos feljelentés született, így az érintetteknek hamarosan a nyomozók előtt kell felelniük a megkerülhetetlen kérdésekre.

Teljes riport – Karc Fm Hangoló 2022.01.25.