A Mechwart liget hazánk legszebb főtere

58

Láng Zsolt polgármester Gyulán vette át a Magyar Turizmus Zrt. által odaítélt díjat október 25-én. A nagyszabású ünnepi gálán hazánk legszebb városait és köztereit jutalmazták.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Magyar Turizmus Zrt. különdíját nyerte el a II. Kerületi Önkormányzat. 2013-ban a legszebb főterek kategóriájában a zsűri a Mechwart ligetnek ítélte az első díjat. A kitüntetést Láng Zsolt Denéné Tóth Marianntól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vette át. Az elismerés átadásakor a jutalmazó kiemelte a II. kerület közterületeinek és zöld felületeinek megóvásáért és szépítéséért tett törekvéseit.

A Virágos Magyarországért versenyen a városok kategóriájában Gyula, a falvakéban pedig Zebegény lett az első. Ez a két település képviseli jövőre hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak, az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen. A megméretésre több mint 300 város nevezett be és közülük több tíz külön díjat kapott. Orbán Viktor miniszterelnök különdíjat adott két kiemelkedő eredményt elért településnek, Balatonfürednek és Komlóskának. A díjat felesége, Lévai Anikó adta át az ünnepségen.

A mozgalom fővédnöke Kunczéné Fellegi Katalin, a szervező bizottság elnöke Prutkay János. Az első virágosítás és környezetszépítés versenyt 1994-ben rendezték Magyarországon, a mozgalom 23 kiíró szervezet részvételével működik, és minisztériumok is támogatják a versenyt.

Hivatkozás:

A Fidesz honlapján 2013. október 28-án megjelent hír

Díjat nyert a Mechwart liget – Ittlakunk.hu portálon olvasható hír

A travelo.hu internetes portálon közzétett cikk

A Turizmus Online honlapon 2013. október 27-én megjelent cikk