A magyar költészet napján

90

A költészet napját április 11-én ünneplik országszerte. Városrészünkben a II. Kerületi Önkormányzat 2007 óta minden évben koszorút helyez el közel negyven költő és író emléktáblájánál, a játszótereken pedig egy-egy verssel lepi meg a gyerekeket. 

A magyar költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. A II. Kerületi Önkormányzat évek óta fontos feladatának tartja a kultúra és az irodalom népszerűsítését. A II. kerület díját, a Budai-díjat 2009 óta minden év áprilisában, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján ítélik oda az oktatást, nevelést legjobban segítő kiadványokért.

A költészet napja alkalmából minden évben koszorút helyeznek el csaknem negyven neves író és költő emléktáblájánál is, akik kerületünkben találtak otthonra. Az ünnep kapcsán az önkormányzat a gyerekeket verssel lepi meg, idén a 60 éve elhunyt és kerületünkben élt Szabó Lőrinc verseit olvashatják a kerületi játszóterek bejáratánál a szülők és a gyerekek. A neves nap alkalmából Láng Zsolt polgármester koszorút helyezett el Szabó Magda és férje, Szobotka Tibor emléktáblájánál a Júlia utcában.