A kormány folyamatosan fejleszti, építi a nemzet fővárosát

81

Láng Zsolt szerint a baloldalon kevés az ötlet és a teljesítmény, Karácsonyék főként csak panaszkodnak
Láng Zsolt, a budapesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője a párt listájáról bekerült az Országgyűlésbe, ennek apropóján lapunknak nyilatkozva értékelte a kormánypártok fővárosi teljesítményét, illetve további terveiről is beszélt.

– Mennyire lepődött meg a parlamenti választás budapesti eredményén, hiszen soha ennyi szavazatot nem kapott a Fidesz–KDNP közös listája.

– Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki Budapesten elment, és leadta a szavazatát, különösen azoknak, akik a Fidesz–KDNP jelöltjeit támogatták. Hatalmas előrelépésnek tartom a polgári, nemzeti oldal számára az áprilisi választási eredményt a fővárosban is. Bár egyéni mandátumot az össz­ellenzékkel szemben csak egy választókörzetben tudtunk szerezni, 2018-hoz képest csaknem négy százalékkal jobb eredményt értünk el, miközben ellenfeleink tíz százalékkal kaptak kevesebb szavazatot. Jelentősen szűkült az olló a Fideszre és a baloldalra leadott szavazatok között, négy év alatt húszról hét százalékra. Ez a jelentős előrelépés még több munkára sarkall minket.

– Az eredmény ön szerint a kormány városépítő – többek között a Városligetet fejlesztő, a Várkert Bazárt, az Operaházat megújító, az Eiffel Műhelyt kialakító, a Puskás Arénát megépítő – teljesítményének szól, vagy a baloldali városvezetés kudarcos tevékenységének következménye?

– Csodálatos az a fejlődés, amely 2010 óta látható Budapesten. A kormány folyamatosan fejleszti, építi a nemzet fővárosát, koncepcionálisan, a városlakók és az ide látogató turisták igényeit egyaránt figyelembe véve. A mostani választás szerintem azt is bebizonyította, hogy a budapesti szavazók több mint negyven százaléka látja és értékeli ezt. A szélsőjobb és a szélsőbal összeolvadásától sikert remélő ellenzék pedig semmi mást nem tud felmutatni az elmúlt években, mint hogy gyűlöli a kormányt és a rá szavazókat.

Teljes cikk – Magyar Hírlap 2022.04.22.