A kerületeknek is van javaslatuk a tömegközlekedés átalakítására

79

A paraméterkönyv módosítási terve 10 százalékkal csökkentené a jelenlegi kapacitást, megszüntetne kerületeket összekötő járatokat. A javaslat szerint sok busz az esti órákban csak félóránként indulna, de lenne olyan terület, ahol kilenc óra után megszűnne a tömegközlekedés – mondta az InfoRádiónak a II. kerület fideszes polgármestere.

Láng Zsolt szerint a tervezet nem jelent alternatívát, és bevezetésének hatására, aki teheti, autóba ül. A polgármester úgy véli: emiatt megbénulhat a főváros közlekedése, a káros anyagok szintje pedig stabilan az egészségügyi határérték fölött marad majd.

A II. kerületi polgármester közölte: minden kerületnek van javaslata a tömegközlekedés átalakítására. Láng Zsolt a budai koncepcióról azután kezdeményezne tárgyalást, hogy annak tartalmát egyeztette a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülettel és más civil szervezettel.

A fideszes politikus elmondta: az ő tervezetük is tartalmaz összevonásokat, egyes járatok másokkal való kiváltását, célja azonban az, hogy könnyebbé tegye a fővárosiak tömegközlekedését.

Láng Zsolt hangsúlyozta: az egyes kerületek javaslatait meg kell mutatni a BKV-nak, amelynek feladata ezek összehangolása, és a tervezet alapján egy új alternatíva kidolgozása.

Hanganyag: Tenczer Gábor