A II. kerületben randevúztak a polgármesterek

56

Jubileumi találkozóra várták a városi polgármestereket június 13-án a II. kerületbe. A XX. Városi Polgármesterek Randevúján idén is díjazták az év polgármesterét, alpolgármesterét és jegyzőjét.

A városvezetők éves fórumát idén június 13-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezték meg. A Városi Polgármesterek randevúját huszadik alkalommal tartotta meg az ötletgazda Szféra együttműködésben a Megyei Jogú Városok Szövetségével. Érdekesség, hogy a főváros, azon belül a II. kerület immár második alkalommal adott otthont a találkozónak, elsőként 2002-ben a Millenáris volt a rendezvény helyszíne.

Az idei találkozó házigazdája Láng Zsolt volt, aki 2013 júniusában Békéscsabán vehette át „Az év polgármestere” kitüntető elismerést. A polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd átvette a rendezvény emlékkönyvét, amelyet egy év múlva a következő házigazda településnek ad tovább.

A program keretében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő és Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára mondott beszédet.

A polgármesteri randevú keretében adták át az „Év polgármestere”, az Év alpolgármestere”és az „Év jegyzője” díjakat. Az elismerésről internetes voksoláson a polgárok döntöttek, szavazni május 13-tól június 8-án éjfélig lehetett.

Az „Év polgármestere” Székeyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján vezetője lett. Az „Év alpolgármestere” címet Ács Rezső, Szekszárd alpolgármestere, az „Év jegyzője”elismerést Rimán Edina, a főváros VIII. kerületének jegyzője érdemelte ki idén az állampolgárok szavazatai alapján.

A díjátadást ünnepi műsor keretében a Duna Művészegyüttes Tavaszi szél című produkcióját láthatta a közönség. A darab az ősi, a természet újjászületésével kapcsolatos rítusokat idézte meg.

Akik eddig elnyerték az „Év polgármestere” címet:

1997 -dr. Magyar Levente (Jászberény), 1998 – dr. Dióssy László (Veszprém), 1999 – Szita Károly (Kaposvár), 2000 – Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), 2001 – Kósa Lajos (Debrecen), 2002 – Babák Mihály (Szarvas), 2003 – Vértes Árpád (Hévíz) 2004 – Kocsis Imre Antal (Szekszárd) 2005 – Ficsór József (Kiskunfélegyháza), 2006 – dr. Toller László (Pécs), 2007 – dr. Bóka István (Balatonfüred), 2008 – dr. Gyimesi Endre (Zalaegerszeg), 2009 – Szalay Ferenc (Szolnok), 2010 – Borkai Zsolt (Győr), 2011 – Habis László (Eger), 2012 -Porga Gyula (Veszprém), 2013 – dr. Láng Zsolt (Budapest II. kerület).

Hivatkozások:

A kormany.hu honlapon 2014. június 13-án közzétett hír- Önkormányzati vezetőket ismertek el

Az MTV Híradó honlapján olvasható cikk

A Magyar Nemzet 2014. június 14-i számában megjelent hír

A Magyar Hírlap 2014. június 14-i számában megjelent cikk

Az orientpress.hu portálon elérhető hír

Az ittlakunk.hu honlapon olvasható hír – Kerületünkben fórumoztak az ország polgármesterei