A II. kerület segítsége a Nógrád megyei árvízkárosult településeknek

77

Lakossági kezdeményezés hatására azonban kibővítik a segítségnyújtás lehetőségeit a II. kerületben, hiszen az önkormányzathoz számos megkeresés érkezett a kerületi polgároktól, hogy hogyan tudnának segíteni az arra rászorulókon. Ennek hatására szeretnénk megszervezni azt, hogy a II. kerületiek is minél nagyobb számban segíthessék azon nógrádi településeket, amelyeken még nem hirdettek veszélyhelyzetet, így nem az állam vállalja teljes egészében a védekezés és az újjáépítés költségeit. A II. kerület így szeretne példával szolgálni szolidaritásból, és felhívja a figyelmet arra, hogy aki teheti, éljen a lehetőséggel és támogatásával csatlakozzon a létrejött megállapodáshoz.

 

Dr. Láng Zsolt polgármester és Becsó Zsolt a Nógrád megyei közgyűlés elnöke megállapodást kötöttek a II. kerület és a megye együttműködéséről. Megállapodásuk értelmében a II. kerületi önkormányzat lehetőséget biztosít arra, hogy intézményeiben fogadják a természetbeni adományokat, valamint a polgármesteri és alpolgármesteri keret terhére anyagi támogatást nyújt a nógrádi ár- és belvízkárosultak megsegítésére. A két önkormányzat arra kéri a segíteni vágyókat, hogy pénzbeli és tárgyi adományokkal támogassák a nehéz helyzetbe került településeket.

Az önkormányzat arra kéri a II. kerület polgárait, hogy segítsenek bajbajutott honfitársaikon.


A II. kerületben 5 helyszínen gyűjtik a tartós élelmiszereket, a ruhaneműt, játékokat és tisztítószereket.

3 iskolában: a Móricz Zsigmond Gimnáziumban (1025 Bp., Törökvész u. 48-54.), a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban (1027 Bp., Medve u. 5-7.), és az Ökumenikus Általános Iskolában (1028 Bp., Községház u. 10.)

Emellett a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Bp., Marczibányi tér 5/a) és a Klebersberg Kultúrkúriában (1028 Bp., Templom u. 2-10.).

 

Az alábbi, külön erre a célra létrehozott bankszámlán pedig folyamatosan várják a pénzbeli adományokat:

 

Címe: Nógrád Megye árvízkárosultjainak megsegítéséért

Száma: 12031005-00156762-01600004

Számlavezető Bank: Raiffeisen Bank Zrt.

 

 

Hivatkozások:








http://www.utolag.com/Rajatszas0608.htm

 

http://www.rtlhirek.hu/cikk/322747

 

http://www.mon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/arviz—a-fovaros-ii-es-v-kerulete-is-gyujti-az-adomanyokat-az-arvizkarosultaknak/cn/news-20100608-02541126