A főváros hallgat a botrányos médiavásárlási tenderről

95

Újabb tenderkiírás szabályosságáról kért tájékoztatást Karácsony Gergely főpolgármestertől a fővárosi Fidesz, de válaszokat eddig nem kaptak. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! adásában a főváros egyik médiavásárlási szolgáltatásokra vonatkozó tenderének visszáságairól beszélt.

Tavaly év végén fővárosi cég közösen írt ki egy 856 millió forintos keretösszegről szóló pályázatot médiavásárlási szolgáltatásokra. A közbeszerzést azonban visszavonták, miután a Közbeszerzési Hatóság eljárást indított a pályázat törvénysértő mivolta miatt, abban ugyanis a versenyt jelentősen korlátozó kikötés szerepelt.

Láng Zsolt elmondta, hogy olyan feltételrendszer szerepelt a tenderen, amely a pályázat sikerességéhez szakmai díj elnyerését tette szükségessé, méghozzá egy meghatározott időszakban, 2017 és 2020 között.

A fővárosi Fidesz arra keresi a választ, hogy ezeket a bírálati szempontokat ki tette be a pályázati előírásokba és miért szerepelt 30 százalékos súlyponttal ez a kritérium és miért nem mondjuk az ár.

Teljes cikk és interjú – Híradó.hu 2021.02.24.