A baloldalnak a főváros csak eszköz arra, hogy a kormánnyal szemben folyamatos politikai konfliktust generáljon

103

Láng Zsolttal, a budapesti Fidesz-elnökkel a Magyar Nemzet készített interjút. A frakcióvezető a főpolgármester első évét értékelve elmondta: a legijesztőbb az, hogy az új városvezetés első éve nem a fővárosról szólt, nem a Budapesten élők problémáinak megoldásáról, hanem arról, hogy 2022-ben hogyan tudják megszerezni az országos hatalmat.
Olyan intézkedést, amely előremozdítaná a mindennapi ügyeket és a főváros hosszú távú fejlődését, nem igazán láttunk. Nagyjából kimerül a tudományuk abban, hogy büszkén átadják az előző ciklusban megkezdett beruházásokat. Olyanokat is, amelyeket ellenzéki képviselőként meg sem szavaztak – mondta Láng, arra reflektálva, hogy Karácsony Gergely közösségi oldalán értékelte egyéves teljesítményét. A frakcióvezető kitért arra is, hogy az ellenzék folyamatosan kormányellenes propagandát folytat, és budapesti pozícióját is erre használja fel.
Mint mondta: Sajnos a negatív üzenetekkel ma sokkal könnyebben és előbb célt lehet érni. Az ellenzék évek óta nem csinál semmi mást országosan sem – ezt láthattuk a 2019-es kampányban is –, mint hogy azt mondogatja, sulykolja, hogy minden rossz.
Annak kapcsán, hogy megszaporodtak a városházi tanácsadók, a budapesti Fidesz-elnök úgy fogalmazott: nincs mit szépíteni, ezek politikai kifizetőhelyek.
Mint mondta, valódi teljesítmény alig érzékelhető a főpolgármesteri hivatal részéről, azt pedig hiába várjuk, hogy transzparens munkavégzést kapjunk.
A sok vitát kavaró kerékpársávok kapcsán Láng elmondta: ő is szeret biciklizni, robogózni, de a közlekedést gyakran csak autóval lehet megoldani, és ezzel több százezer ember van így Budapesten. Ettől ők még nem devián­sak, csak a munkát, a gyereknevelést, a másodállást és a különórákat vagy éppen a bevásárlást nehéz máshogy összeegyeztetniük.

Teljes cikk – Pesti Srácok 2020-10-15