50 éves a Budai Gyermekkórház

120
A vendégeket Badacsonyi Szabolcs, a kórház ügyvezető igazgatója köszöntötte. Mint mondta, történelmi lehetőség előtt áll a budai oldal, hiszen most dől el, hogy milyen struktúrában és milyen finanszírozási feltételekkel működhet tovább a kórház:
– Most talán megvalósulhat az az álmunk, hogy a Budai Gyermekkórház bázisán egy gyermekegészségügyi központ jöjjön létre – adott hangot reményeinek Badacsonyi.
Az estet Láng Zsolt polgármester nyitotta meg. Véleménye szerint a Budai Gyermekkórház jelene és jövője nem függhet a politika széljárásától. Megemlékezett az intézmény értékeiről, magas szakmai színvonaláról, az ott dolgozók nemcsak áldozatos munkájáról, hanem kedvességéről is, ahogy a kis betegekhez és szüleikhez fordulnak. Végül ígéretet tett arra, minden tőle telhetőt elkövet azért, hogy a következő ötven vagy akár száz évben hasonlóan sikeresen működhessen a Budai Gyermekkórház.
A koncerten fellépett Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész, Érdi Tamás zongoraművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei, valamint tehetséges ifjú zenészek, akik a Budai Gyermekkórház gondozottjai voltak.
A hangverseny célja az intézmény eszközparkjának fejlesztése mellett az, hogy a kórház dolgozói felhívják a figyelmet a budai gyermekellátás fontosságára.
A koncert megrendezésében a Mammut Zrt. nyújtott jelentős anyagi segítséget, amely, ahogy mindkét fél elmondta, egy hosszú távú együttműködési kapcsolat első állomása volt.