20 éves a II. Kerület UFC

71

A sportsikerek mellett családias hangulat, összetartó gyerek és szülői közösségek jellemzik az alapításának 20. évfordulóját ünneplő II. Kerület Utánpótlás Futball Club (UFC). A születésnapot a Kolozsvári Tamás utcai sportcentrumban ünnepelték.

Több száz labdarúgó fiatal és szüleik ünnepelte közösen október 3-án sportklubjuk fennállásának huszadik évfordulóját. A délutáni program keretében kiállítás nyílt az egyesület eredményeit fémjelző kupákból és a régi sportmezekből.

A II. kerületi klub otthonának számító Kolozsvári Tamás utcai sportcentrumban felvágták az egyesület színeiben elkészített tortát, szabadstílusú labdazsonglőr zseniális trükköket mutatott be az ifjú focistáknak, megrendezték az anya-fia kispályás focimeccset, az az apukák pedig a nagy műfüves pályán bizonyíthattak fiakkal szemben. Az UFC-s szülők virslivel és gulyással várják a vendégeket.

A két évtizedre Szeltner Norbert, az UFC alapító elnöke emlékezett köszöntőjében és méltatta a napjainkban több mint ezer gyereknek sportolási lehetőséget adó klub eredményeit. Láng Zsolt polgármester a II. kerület és a sportklub régi kapcsolatát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a hazai pályát jelentő sportcentrumot az önkormányzat 2008-bab újíttatta fel közel 250 millió forintért. A sportcélú beruházások keretében újult meg többek között a Marczibányi Sportcentrum és épült meg idén szeptemberre Pesthidegkúton a Pokorny József Sport és Szabadidőközpont közel 500 millió forintból. Az eseményen részt vett Riczkó Andrea és Gór Csaba önkormányzati képviselő, valamint Ötvös Zoltán, a Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodájának vezetője.

Az egyesület húsz éve hirdeti a kerülethez való kötődését, amire az egyesület nevének megválasztás is utal. Kötődnek és ragaszkodnak a lakóhelyünkhöz, a mezükön is rajta van a kerület címere. A sportegyesület 1994-ben alakult meg, azóta meghatározó szerepet tölt be a kerület sportéletében: sportrendezvényeket szerveznek a II. Kerületi Önkormányzattal közösen az újlaki pályán és a kerületi iskolákban. A sportcentrumban saját tömegsport-rendezvényeket, kispályás focibajnokságokat tartanak, a helyi iskolákkal és óvodákkal együttműködve pedig az UFC Focisuli Program keretében az intézményekben tartott foglalkozásokon ismertetik meg a gyerekekkel a sportág alapjait, megszerettetik velük a mozgást, a labdás játékokat.

A UFC-nél a tömegsportra és a versenysportra ugyanúgy hangsúlyt helyeznek, mint a tehetséggondozásra. A legjobb játékosokat 12-14 éves korban a Vasas Akadémiára irányítják. A nyári napközis sporttábor nagyon népszerű a szülők és a gyerekek körében, idén nyáron kilenc turnusban közel 700 gyerek vett részt a táborban, a Nyári Balatoni Focitáborban pedig 15 éve táboroztatnak gyerekeket.