II. kerületi Fidesz: A Fővárosi Törvényszék szerint is hazudott a 444.hu

78

A portál valótlan és sértő állítást közölt Láng Zsoltról, a kerület korábbi polgármesteréről, azért a bíróság első fokon kötelezte a szerkesztőséget, hogy tegye közzé a helyreigazító közleményt.

Márciusban helyreigazítást kért a II. kerületi Fidesz a – megfogalmazásuk szerint – szélsőséges 444.hu internetes oldaltól, mert „egy cikkükben valótlan és sértő állítást közöltek Láng Zsolt országgyűlési képviselőről, a II. kerület korábbi polgármesteréről”. A kormánypárti szervezet a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Fővárosi Törvényszék helyt adott a keresetüknek, és első fokon kötelezte a szerkesztőséget, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül tegye közzé a helyreigazító közleményt.

„Még a kampányhajrá sem lehet mentség a gyűlöletkeltésre és a politikai ellenfelek becsületének megsértésére! Reméljük, hogy a jövőben több józansággal fogalmazzák meg cikkeiket, különösen, hogy április 3-án bebizonyosodott: a magyar emberek elutasítják a baloldal gyűlöletkeltő propagandáját” – írják.

Mandiner 2022.05.20.