Uszoda épül Pesthidegkúton

77

Négymilliárd forintból épít uszodát az önkormányzat Pesthidegkúton – jelentette be Láng Zsolt polgármester. A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely több száz millió forint értékben más, II. kerületi fejlesztést is támogat.

A polgármester felidézte, hogy tavaly sportközpontot hoztak létre Pesthidegkúton, ahol a közeljövőben TAO-források bevonásával úszó- és vízilabda-rendezvények lebonyolítására alkalmas uszodát építenek. A 17 ezer kerületit és az agglomerációt kiszolgáló létesítmény – amelyet az önkormányzat üzemeltet majd – 2017 végére vagy 2018 elejére készülhet el. Az építkezéshez 2 milliárd forint TAO-forrás összegyűlt és további 800-900 milliót szeretnének bevonni, míg a kerület önrésze mintegy 1,3 milliárd forint.

Láng Zsolt arról is beszámolt, hogy a kormány komoly összegekkel támogat kerületi fejlesztéseket, amelyek az ott élők mindennapjait szolgálják, és új értékeket hoznak létre. Példaként hozta fel, hogy a Szent Ferenc kórház területén két háziorvosi rendelőt hoznak létre, Gül baba türbéjének és környezetének megújulására pedig a jó ügyek melletti együttműködés kiváló példájaként hivatkozott.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselője a hazai gazdaság jó teljesítményével indokolta, hogy számos beruházás többlettámogatásáról döntött év végén a kormány. Az egyik legfontosabb II. kerületi fejlesztésként beszélt a Szent Ferenc kórház új szárnyának megépítéséről, amely 200 millió forint pluszforráshoz jut és jelentősen javítja a városrész egészségügyi ellátásának színvonalát. Kiemelte a Klebelsberg-kastély felújítását is, amelyre az eredeti 700 millió forint mellett további 450 milliót biztosít az állam, a tavaly indult beruházás várhatóan idén készül el. Varga Mihály felidézte a folyamatban lévő beruházásokat is. Közölte, a Millenáris Széllkapu projekt tereprendezése és a kármentesítés még tart, s 2017-ig megvalósulhat a mélygarázs és a felette lévő közpark. Hozzátette: bízik abban, hogy a Széll Kálmán tér felújítása is határidőre befejeződik.

Gül baba türbéje és a környező parkok, utcák 2,5 milliárd forintból újulnak meg és számos más intézményi rekonstrukciót, energetikai fejlesztést is támogatott a kormány a városrészben.

Varga Mihály kiemelte azt is, hogy a II. kerület 2008 óta költségvetési hiány nélkül működik és ez a példás gazdálkodás teremti meg az alapot a jövőbeni fejlesztésekre.

 

Hivatkozások:

Négymilliárdból épül uszoda Máriaremetén – adta hírül az Info Rádió

Négymilliárd forintból építenek uszodát – olvasható a Világgazdaság Online cikkében

Négymilliárdból épül uszoda Máriaremetén – adta hírül a Magyar Idők

Négymilliárdos uszoda épül Máriaremetén – olvasható az MTV Híradó honlapján

Milliárdos fejlesztések a II. kerületben – adta hírül az origo.hu

Kulturális és egészségügyi fejlesztést támogat a kormány a II. kerületben – olvasható a kormany.hu portálon