Önkormányzati karácsonyi ajándékok diákoknak

58

Ismét szebbé varázsolta az önkormányzat a kerület iskoláiban tanuló, nehéz sorsú diákok karácsonyát: a finom uzsonnát követően 26 kerületi iskolás kívánsága teljesült.

Advent harmadik vasárnapján sütemény- és kakaóillat lengte be a II. Kerületi Önkormányzat épületét. A tavalyi decembert követően idén másodszor varázsolta szebbé az önkormányzat a kerület iskoláiban tanuló, nehéz sorsú diákok karácsonyát. A hivatalban feldíszített karácsonyfa és megannyi ajándék várta a gyerekeket.

– Számomra különösen fontos ez az alkalom – hangsúlyozta az ajándékozást követően Láng Zsolt polgármester. – A karácsony elsősorban a gyermekek ünnepe, és minden gyermek megérdemli, hogy ez az ünnep igazi boldogság legyen számára. Megkerestük kerületünk 13 iskoláját, és kértük, hogy juttassák el hozzánk annak a két-két gyermeknek a Jézuskához írt levelét, akinek a családi helyzete a leginkább megnehezíti az ajándékozást. Az ő karácsonyi kívánságaikat teljesítettük ma délután, egyetlen kivétellel. Mint azt a polgármester elmondta, egy kislány kivétel volt, ő ugyanis azt kérte, hogy megnézhesse a Parlamentet. A kisdiák másnap jutott el az Országházba, ahol Kövér László házelnök úr is fogadja őt.

Az ünnepi délutánra ellátogatott Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója is. A II. Kerületi Önkormányzat idén csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó kampányához, amelynek keretében a polgármester a városrész lakóinak százezer forintos adományát nyújtotta át jelképesen Écsy Gábornak. Az igazgató megköszönte a nagylelkű támogatást, és biztosította a résztvevőket, hogy az adományt a leginkább rászorulóknak juttatják el.

A meglepetéseket Láng Zsolt polgármester adta át, miközben közösen elénekelték a Kis karácsony, nagy karácsonyt, majd a gyereksereg izgatottan állt neki a bontogatásnak. A II. kerület ugyanakkor nem csak a karácsony közeledtével segít a nehezebb sorsú családoknak, illetve az egyedül élő idős polgároknak. Idén októbertől például a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő diákokat ingyenes BKK-bérlettel segítik. Rendszeres támogatásban több mint ötezer kerületi részesül, a felsőoktatásban tanulókat pedig ösztöndíjjal támogatják.

 

Hivatkozás:

A Magyar Hírlap 2013. december 15-i számában „Gyerekek kívánhattak” címmel megjelent cikk