Karácsonyék lenyúlták a vendéglátósok bértámogatásait

93

Csúnyán belerúgott a főváros vezetése az egyébként is földön fekvő vendéglátósokba – így reagált a budapesti Fidesz-KDNP frakció a főváros lépésére, hogy adóelőleg címén elvették az ágazat szereplőitől a kormány által nyújtott bértámogatást. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint méltatlan, amit a baloldali városvezetés tesz a túlélésért küzdő vállalkozókkal.
10 százalékra esett vissza a forgalom a Király100 Gastro Corner budapesti étteremben a járvány előtti időszakhoz képest. Munkavállalóikat a kieső bevételek ellenére megtartották, a kormánytól kapott bértámogatásra azonban a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tette rá a kezét.

Radvánszki Attila tulajdonos szerint a baloldali városvezetés a 2020-as iparűzési adó előlegét hajtotta be. Ő tavaly szeptemberben levélben kérte az önkormányzattól, hogy az előleg összegét ne a járványhelyzet előtti, 2019-es év alapján állapítsák meg, de választ azóta sem kapott. Most 580 ezer forintot vettek el a tőle, számláját pedig két hétre, több mint 1,5 millió forintra inkasszózták.

Teljes cikk és interjú – Hír Tv 2021.03.02.