Átadták a megújult Szép Juhászné utat

93

Átadták a Szép Juhászné utat, amelyet 300 millió forintból újított meg a II. Kerületi Önkormányzat. A tervezett határidő előtt elkészült úton elsőként kerékpárosok gurulhattak végig.

Láng Zsolt, polgármester az augusztus 24-én tartott átadáson arról tájékoztatott, hogy célként tűzték ki, hogy az útépítés befejeződjön tanévkezdésre. Az erdőben kanyargó utat – amely a Budakeszi utat köti össze a Nagykovácsi úttal – az északi-budai közlekedés fontos szereplőjeként jellemezte. Hozzátette: tulajdonképpen az M0-ás út hiányzó szektorának tekinthető, ami az agglomerációs települések közötti forgalom helyszíne.

 A felújítást a polgármester azzal indokolta, hogy az út állapota korábban már a közlekedés biztonságát veszélyeztette. Az önkormányzat által finanszírozott beruházásban az út új burkolatot kapott, felújították a vízelvezető rendszert és kicserélték a szalagkorlátokat. Emellett – a biztonságosabb be- és kihajtás miatt – kiszélesítették a Budakeszi úti csomópontot. Láng Zsolt arra is kitért, hogy a II. kerület az elmúlt tíz évben több, mint 5,5 milliárd forintot fordított közlekedési beruházásokra, ebből 2,8 milliárd forintot 23 kilométernyi út és 16 kilométernyi járda megépítésére és további 123 milliót kerékpárutakra.

A 2,2 kilométer hosszú utat kerékpáros futammal avatták fel, a megmérettetésen csaknem negyven lokálpatrióta biciklizett végig rajta az átadás előtt.

 

Hivatkozások:

Az MTVA Híradó honlapján 2016. augusztus 24-én megjelent hír – Átadták Buda egyik legfontosabb menekülőútját

Az MTV Híradóban elhangzott riport – Átadták a Szép Juhászné utat

Átadták a megújult Szép Juhászné utat a II. kerületben olvasható a Ma.hu portálon

Megújult a II. kerület egyik leghangulatosabb erdei útja – olvasható az Origo.hu portálon

Átadták a megújult Szép Juhászné utat a II. kerületben – adta hírül a Magyar Idők

Átadták a Szép Juhásznét…- címmel közölt cikket a Hidegkúti Kilátó magazin

A Hegyvidék Televízió „Budai híradó” műsorában elhangzott riport