2019. október 23. szerda
Kezdőlap Rólam

Rólam

Kedves Látogató!

Dr. Láng Zsolt vagyok, 2006 óta a II. kerület polgármestere. Budapest azon városrészének lakosait szolgálhatom, ahol születésem óta élek – ma már feleségemmel és két kisfiunkkal.

A Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola elvégzése után a budai Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem. Az Államigazgatási Főiskolán, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szereztem diplomát. Polgármesterré választásom előtt egy nemzetközi szállítmányozási cég magyarországi irodáját vezettem. A II. kerületi önkormányzat munkájában 1994 óta veszek részt, kezdetben bizottsági szakértő tagként, majd 1998-tól egyéni képviselőként dolgozhattam a közösségünkért. Munkám során meggyőződésemmé vált, hogy szűkebb környezetünk fejlődése akkor biztosított, ha az itt élő családok, idősek és fiatalok kerülnek a döntések középpontjába, ha a fejlesztések valóban róluk szólnak. Polgármesterként, négy évig országgyűlési képviselőként és 2014 óta a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is ezt tartottam, illetve tartom szem előtt, amikor a mindannyiunk számára fontos ügyekről határozunk.

Nyugalom, családbarát környezet, kiegyensúlyozott fejlődés – 13 év alatt az itt élők összefogásával ezt értük el a II. kerületben, Buda zöld szívében. Számtalan beruházást valósítottunk meg, nagy álmokat váltottunk valóra, miközben megőriztük városrészünk egyedülálló adottságait, amiért annyira szeretünk itt élni. Mindez csak azért volt lehetséges, mert az elmúlt évek nem a politikai csatározásról szóltak, hanem az összefogásról, a nyugodt építkezésről, az itt élők számára legfontosabb problémák megoldásáról, közös értékeink megőrzéséről.

Az elmúlt 13 évben három dologra alapoztuk városrészünk fejlődését: türelemre, bizalomra és összefogásra. A II. kerület gyarapodása csak akkor folytatódhat, ha ezeken az erős alapokon folytatjuk a közös építkezést.

Mindennél fontosabb számomra, hogy megőrizzük Buda zöld szívének nyugalmát, a szakmai munka feltételeit, hogy a közösségünkért vállalt munka továbbra is a legfontosabbakról szóljon: az itt élőkről, és azokról, akik majd itt élnek – gyermekeinkről és unokáinkról. Arról, hogy egy olyan szépülő, fejlődő, biztonságos lakóhelyet hagyjunk számukra örökül, ahol ők is szeretnek majd élni.

Megtiszteltetés Önökkel együtt gondolkodni és dolgozni a II. kerületért!

Csapatom

Dankó Virág

alpolgármester

Dankó Virágot 2002 óta ismerem. Számomra is furcsa leírni, hogy – bár még mindig fiatal édesanya – már tizenhét éve gondolkodunk együtt a II. kerület ügyeiről. Az Önök bizalmából 2006-ban kitüntető lehetőséget kaptunk, hogy együtt dolgozzunk. Tizenhárom éve egyedüli alpolgármesterként, kivételes szakmai hozzáértéssel és munkabírással segíti mindennapjaimat. Megalkuvás nélkül dolgozik választókörzete és az egész II. kerület jelenéért és jövőjéért.

Bálványkövi István

képviselőjelölt

Bálványkövi Istvánt jó csapatjátékosnak ismertem meg. Szakértőként már sokat dolgozott velünk az elmúlt években. Fontos területen képezte magát, hiszen az egyetemen szerzett terület- és településfejlesztő szaktudását az önkormányzati munkában kiválóan kamatoztathatja a városrész és a II. kerület érdekében is.

Biró Zsolt

képviselőjelölt

Dr. Biró Zsoltot nagy tudású, intelligens és szerény embernek ismertem meg. 2010- ben kértem fel, hogy dolgozzon velem a polgármesteri kabinetben, majd 2014-ben csatlakozott a képviselői csapatunkhoz. Jól ismeri a választókörzetét, a II. kerületet és az önkormányzati rendszer működését, lehetőségeit és korlátait. Elkötelezetten végzi az Önök képviseletét.

Borbély László

képviselőjelölt

Borbély László először méretteti meg magát képviselőjelöltként. Az elmúlt években közgazdászként, külsős szakértőként már dolgozott az Önkormányzatban. Számtalan kezdeményezése volt lakó- és egyben választókörzete fejlesztésével kapcsolatban. Nagyra tartom szerénysége, munkabírása, a tágabb és szűkebb lakókörnyezete iránt érzett tenni akarása miatt. Remélem, az Önök bizalmát is elnyeri.

Csabai Péter

képviselőjelölt

Dr. Csabai Péter első polgármesteri megbízatásomtól, 2006-tól segíti munkámat Pesthidegkút-Máriaremete-Adyliget városrész elöljárójaként. Tisztességes ember, ami a szívén az a száján. Keményen tud vitatkozni, de soha nem öncélúan. Hajlandó meghallgatni és elfogadni mások véleményét. Munkájában kizárólag a kerületrész jobbá tételét, folyamatos fejlesztését tartja szem előtt.

Csere István

képviselőjelölt

Csere István igazgató urat mindannyian örömmel fogadtuk képviselőjelölti csapatunkban. Biztos vagyok benne, hogy a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola igazgatójaként végzett eddigi munkája, az iskola szellemisége és kialakult közössége garancia lehet mindannyiuknak arra, hogy a választókerületet az arra legalkalmasabb ember képviselje az önkormányzatban!

Ernyey László

képviselőjelölt

Ernyey László a kezdetektől, 1990-től tagja a II. kerület képviselő-testületének, mindvégig ugyanazon frakció tagjaként. Évtizedes tapasztalata mellett elvszerűen, mindig a legjobb megoldásokat keresve szolgálta és szolgálja a Vízivárosban és a kerület más részeiben élőket.

Gór Csaba

képviselőjelölt

Gór Csaba ügyvédként – fiatal kora ellenére több mint egy évtizede – minden héten ingyenes jogsegélyt biztosít a hozzá fordulóknak. Emellett számtalan közéleti tisztséget vállal, szeret ott lenni, ahol szaktudásával segíthet. Születése óta a kerületben él, 2010 óta képviselőként számíthatnak rá a választói.

Kaposi Péter

képviselőjelölt

Kaposi Pétert a 90-es évektől ismerem. Már fiatalon is sokat beszélgettünk, vitatkoztunk az országos és a helyi közügyekről. Első polgármesteri megbízatásomtól, 2006-tól segíti képviselőként a munkámat sokoldalú személyiségével, egyéni és logikus gondolkodásmódjával.

Legény Béla

képviselőjelölt

Legény Bélával 1998-ban kezdünk együtt dolgozni képviselőként. Már akkor, 21 évvel ezelőtt feltűnt kedvessége, a fiatalok és a változás iránti nyitottsága. Azóta is mindenben számíthatunk rá, választókörzetét és a kerületet pedig nagy odafigyeléssel és szakértelemmel szolgálja.

Lomniczi Gergely

képviselőjelölt

Lomniczi Gergelyt kedves, türelmes, empatikus és nyitott embernek ismertem meg. Az elmúlt években számtalan ötlettel, javaslattal keresett meg, elsősorban zöld területeink védelme, gyarapítása, a II. kerületben élők számára fontos kiránduló- és pihenőhelyek fejlesztése ügyében. Lelkesedése, elhivatottsága, szakértelme és a természetvédelem ügyének kiemelt fontossága miatt is úgy éreztem, helye van csapatunkban.

Makra Krisztina

képviselőjelölt

Makra Krisztina időközi választáson nyert először képviselői mandátumot 2012-ben. Két évre rá Önök ismét bizalmat szavaztak neki. Hűséges választókerületéhez, ismeri és kikéri az itt élők véleményét. Érdeklik a problémák, és mindent megtesz azok orvoslásának érdekében. Közismerten nagy állatbarát és szívén viseli az idősek helyzetének javítását.

Némethy Béla

képviselőjelölt

Némethy Bélát a gazdasági életben ismertem meg 90-es években. Tisztességes, precíz, átgondolt és képes hatékonyan cselekedni. Így segíti képviselőként az önkormányzati munkánkat is kilenc éve. A Szemlőhegyen és a II. kerület más városrészeiben élők egyaránt számíthatnak rá.

Riczkó Andrea

képviselőjelölt

Riczkó Andrea fáradhatatlan személyiség. Első polgármesteri megbízatásom óta segíti képviselőként munkámat szorgalmával, kreativitásával. Érzékeny művész, aki a mindennapi önkormányzati ügyekben lelkiismeretesen foglalkozik a szociális, vagy más okból támogatásra szoruló felhévizi és a kerület más városrészeiben élő polgártársaink ügyeivel.

Galéria