Megbékélés, egység, együttérzés
Frissítve: 2017.02.01. 11:42

Ökumenikus imahetet tartottak a Krisztus-hívők egységéért az egész országban, így Pesthidegkúton is január 15. és 22. között. A záróeseménynek az Ökumenikus Általános Iskola adott otthont.

Az imahét vezérfonalát németországi keresztények állították össze, az idei év központi igéje így hangzott: „Krisztus szeretete szorongat minket” (2Kor 5,14). 2017 különösen a protestánsok számára jelentős, hiszen ötszáz éve indult el Wittenbergből Luther 95 tételével a reformáció. Pesthidegkúton is számos alkalom várta a híveket, hét helyszínen. A Széphalmi Jézus Szíve Plébánia január 17-én látta vendégül az érdeklődőket, az eseményen részt vett Ernyey László, az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka is.

A pesthidegkúti ökumenikus imahét záróalkalmát az Ökumenikus Általános Iskolában tartották január 22-én, ahol mások mellett jelen volt Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő is. Kőszeghy Tamásné, az iskola korábbi igazgatója, Fodor Viktor és Dobó Dániel evangélikus lelkész, Kovács Gergely református lelkész, valamint Paduraru Iulian katolikus pap vezetésével a Krisztus-hívők egységéért, a megbékélésért, a híveket elválasztó falak leomlásáért imádkoztak.

Az eseményt a Werner Kórus és a pesthidegkúti evangélikus kórus közös szolgálata tette emlékezetessé. A résztvevők mély megrendüléssel fogadták a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai autóbuszbalesetének hírét, és imádságaikban is megemlékeztek a tragikus veronai eseményről.