Hajókirándulás az idősek világnapján
Frissítve: 2014.10.02. 11:23

Az idősek világnapján, október 1-jén hajókirándulást szervezett az önkormányzat a II. kerületben élő nyugdíjasoknak. A hajó a Batthyány téri kikötőből indult a sétaútra.

Az elmúlt évi kirándulás olyan nagy sikert aratott a résztvevők körében, hogy a II. Kerületi Önkormányzat idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető kellemes programot. A nyugdíjasokat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője, Láng Zsolt polgármester köszöntötte. Az eseményen részt vett Polák László, a Kapás utcai rendelőintézet főigazgatója és több önkormányzati képviselő – Dömök Lászlóné, Riczkó Andrea, Skublicsné Manninger Alexandra, Kaposi Péter és Perjés Gábor.

Láng Zsolt köszöntő szavaival az idősebb generáció iránti tiszteletét és megbecsülését hangsúlyozta. Felidézte a tavaly elnyert Idősbarát Önkormányzat-díjat, amelyhez méltó módon dolgozik tovább a II. kerület, valamint beszélt az időseknek kedvezőkezdeményezésekről, többek között a három gondozási központ munkájáról, a Kerület Kártya Plusz programról, az ingyenes szűrőnapokról, az Internet kortalanul elnevezésű tanfolyamról, és a szeptemberben indult Nyugdíjasakadémiáról.

Varga Mihály az idősekről való gondoskodás és a generációk közötti szolidaritás fontosságát emelte ki köszöntőjében. A miniszter örömmel nyugtázta, hogy a II. kerület kiemelten törődik időskorú polgáraival. Láng Zsolt és Varga Mihály az utasok közül külön köszöntötték Tóbiás Tibornét, a Hidegkúti Nyugdíjasklub vezetőjét, akinek néhány napja Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehette át az idősek világnapja alkalmából az Idősekért-díjat.