Falat festettek fideszes polgármesterek
Frissítve: 2007.05.30. 00:00

A polgármesterek felsorolták Demszky Gábor főpolgármester, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Kóka János gazdasági miniszter a tér megújítására korábban tett és máig beváltatlan ígéreteit.

Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy az I., a II. és a XII. kerület határán fekvő, elhanyagolt, fővárosi tulajdonú közterületen hetente több millióan utaznak keresztül. Hozzátette, ha a kormányzati negyedre van pénz, akkor kell, hogy legyen a Moszkva tér felújítására is.
Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere bemutatta Kóka János választási plakátjait, és emlékeztetett arra, hogy a liberális politikus korábban úgy nyilatkozott, hogy a Moszkva tér felújítása már bekerült a II. Nemzeti Fejlesztési Tervbe. A dokumentum azonban nem tartalmazza ezt a programot - fűzte hozzá.
Az újságíróknak kiosztott, Kóka János 2006. áprilisi kampánykiadványának "Szerződés a választókkal" című fejezetében egyebek mellett az áll: ha képviselőjévé választja a kerület és az SZDSZ kormányra kerül, eléri, hogy elinduljon a Moszkva tér teljes újjáépítése. A politikus nyilatkozatát közjegyző előtt is hitelesítette. Nagy Gábor Tamás elismerte, hogy Kóka János egyéniben ugyan nem tudott nyerni, ám pártja elnökeként, és a kormány tagjaként lenne lehetősége ígéretei megtartására.
 Láng Zsolt, a II. kerület vezetője arra emlékeztetett, hogy a főváros első és második embere, Demszky Gábor és Horváth Csaba, volt II. kerületi polgármester  2006. szeptemberében közleményben tettek arra ígéretet, hogy 2007-ben már érvényes építési engedélye lesz a beruházásnak, 2008-ban elindulnak a munkálatok és 2009-re befejeződik a Moszkva tér rekonstrukciója.
 Még mindig Buda szégyenfoltja a Moszkva tér, várjuk az együttműködési ajánlatot, és azt, hogy a beruházáshoz szükséges 30-35 milliárd forintot e célra elkülönítik - mondta a polgármester.

www.klubradio.hu