Életrajz

 

     

 

Dr. Láng Zsolt vagyok, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt II. kerületi polgármestere.

Születésem óta a II. kerületben élek. A Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola elvégzése után a budai Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem. Első diplomámat az Államigazgatási Főiskolán szereztem, majd tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi karán folytattam, 2000 tavaszán avattak egyetemi doktorrá. Angol nyelven beszélek. Tizenegy esztendőn át – 2006. októberi polgármesterré választásomig – egy nemzetközi szállítmányozási cég magyarországi irodáját vezettem.  Nős vagyok, két gyermek édesapja.

Fiatal korom óta érdekelt, kik és hogyan alakítják életünk szabályait, miképp szólhatunk bele közösségünk ügyes-bajos dolgaiba. 1990-ben még gimnazistaként léptem be a Fidesz II. Kerületi Szervezetébe, 2001. óta pedig annak elnöke vagyok. 1998-ban és 2002-ben egyéni körzetből jutottam be az Önkormányzat képviselő-testületébe, s már ebben a nyolc esztendőben világossá vált számomra, hogy bőven van még fejlesztésre, megoldásra, javításra váró feladat, amelyekhez sok ötletet, tanácsot kaptam és kapok a helybéli polgároktól is. 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is a II. kerület polgármesterévé választottak. 2010 áprilisától 2014 májusáig a Magyar Köztársaság Parlamentjében képviseltem a II. kerületi polgárokat, a 2011 őszi időközi választások után a kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságát vezethettem 2014. május 6-áig, az új Országgyűlés megalakulásáig.

A 2014. október 12-i választások eredményeképp 52,2 %–os többséggel, újabb öt esztendőre kaptam bizalmat a választóktól: a II. kerület polgármestereként és a Fővárosi Közgyűlés tagjaként ezután is minden erőmmel és tudásommal az itt élőket képviselem és szolgálom. 

 

 

Tisztelettel üdvözli Önöket:

 Dr. Láng Zsolt
polgármester

 


 

 

Dr. Láng Zsolt kitüntetései, díjai:

2006- Klebelsberg Emlékérem. A Klebelsberg Kuno Emléktársaság kitüntetése

2010- Önzetlenség díj a Nógrád Megyei Közgyűléstől

2010- Kopácsi Sándor díj az Országos Polgárőr Szövetségtől

2012- a Budapesti Filharmóniai Társaság Aranycímer díja

2013- Év polgármestere díj

2014- Rákóczi Szövetség Emlékdíj

2014- Cseppkő Gyermekotthon Populás Antal-emlékdíja