Üdvözlöm Önöket honlapomon!

 

Köszönöm, hogy megtisztelt érdeklődésével.

Több, mint tizenkét esztendeje nyitottam meg ezt az oldalt, amikor először választottak a II. kerület polgármesterévé. Az volt a célom, hogy mindenki számára hozzáférhető információt nyújtsak magamról és a munkámról.

Budapest II. kerületében születtem, azóta a városrészben élek, itt érzem otthon magam. Bárhol járok, bármit teszek, minden gyermek- és ifjúkorom helyszíneihez köt. Az eltelt évek alatt arra is törekedtem, hogy mind jobban megismerjem lakókörnyezetem és a helyi közösségek gondjait, örömeit. Majd két évtizede ezért kapcsolódtam be Önkormányzatunk munkájába, miközben államigazgatási és – munka mellett - jogi tanulmányaimat végeztem. Nős vagyok, két gyermekem van.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kerületünk polgárainak többsége 2014-ben is megerősített feladatkörömben. Az 52,2 %-os szavazatarány remélni engedi, hogy elismerik eredményeinket, és bizalmukra a továbbiakban is számíthatok. Az új választási törvény felhatalmazásával az új ciklusban ‒ 22 kerületi polgármester-társammal együtt ‒ a Fővárosi Közgyűlésben is képviselni fogom városrészünket. 

Polgármesteri feladatkörömben mind közvetlen munkatársaimmal, mind a képviselő-testület tagjaival alkotó légkörben dolgozunk. A mi kerületünk nem hangos a botrányoktól. Lapunk, a Budai Polgár rendszeresen tájékoztat konstruktív vitáinkról, ismerteti döntéseinket, és helyet biztosít valamennyi politikai erő közleményeinek. Budai Napló című időszaki kiadványunkban évente számot adunk arról, hogy választási programunkból – időarányosan - mit valósítottunk meg. Bár az anyagi korlátok gyakran szabnak határt vágyainknak, mégis azon kevés budapesti kerület egyike a miénk, amely ‒ miközben megőrizte közintézményeit, továbbá minden évben nagy horderejű fejlesztéseket végez ‒ hitelfelvétel nélkül, sikerrel hozta egyensúlyba költségvetését, és azóta is hatékonyan gazdálkodik.

A Felelősséggel a II. kerületért címet viselő 2014-es választási programom is annak a jegyében készült, hogy az új, 5 éves ciklus végén – hűen eddigi munkánkhoz – ismét elmondhassuk: teljesítettük azokat a célokat, feladatokat, amelyeket a városrész folyamatos fejlődése érdekében magunk elé tűztünk.

 

 

Őszinte tisztelettel:

Dr. Láng Zsolt
polgármester